Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul devine foarte gustos dacă, înainte de a fi prăjit, se ţine 2-3 ore în lapte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.
Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu-și lase zeama. Pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive.
Şniţelele şi friptura la grătar sunt mai fragede dacă, înainte cu 1-2 ore de-a le prăji, se ung cu oţet amestecat cu ulei.
Vezi și: De ce să ții cotletul în apă cu oțet, înainte de a-l găti. Trucul funcționează
Ce trebuie să faci ca peștele să nu se fărâmițeze la prăjit. Trucul care funcționează
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News