Iată trei rețete de sosuri bune pentru aperitivul meselor festive.
Vine sezonul meselor festive, iar sosurile se află printre preparatele demne de luat în calcul atunci când vă faceți meniul.
Iată trei sosuri care pot fi folosite cu succes în combinație cu diverse ingrediente, de la legumele crocante și biscuiți sărați la crochete și pâine prăjită, dar și ca topping pentru bruschetta.
Ingrediente
4 ardei grași roșii, mai mari
2 cepe verzi
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 lingură de oțet de mere
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
75 grame de alune de pădure.
Mod de preparare
Ardeii grași se coc, se curăță și se pun în blender. Cele două cepe verzi, tăiate în bucăți mari, pătrunjelul, oțetul și uleiul de măsline se adaugă în blender, peste ardeii tocați.
Prăjiți alunele de pădure într-o tigaie, la foc mediu, până prind un miros plăcut, apoi adăugați-le în blender și tocați toate ingredientele până obțineți o pastă omogenă.
Asezonați sosul după gust, apoi mutați-l într-un recipient pentru servit și stropiți-l cu încă puțin ulei de măsline.

Ingrediente
1 ceapă verde
1 ardei iute roșu
3 avocado
6 roșii cherry
1/2 legătură de coriandru
sare și piper, după gust
ulei de măsline
suc de lămâie verde
Mod de preparare
Curățați ceapa verde și înlăturați semințele de la ardeiul iute, apoi tăiați-le fin.
Într-un blender, adăugați pulpa de la trei fructe de avocado, perfect coapte, cele șase roșii cherry, tăiate în jumătăți și frunzele de coriandru.
Continuați să tocați și să amestecați până obțineți o pastă cu o textură catifelată. Asezonați cu sare de mare, piper negru, ulei de măsline și puțin suc de lămâie verde, apoi transferați sosul într-un bol pentru a fi servit.
Ingrediente
600 grame de năut, din conservă
2 lingurițe de pastă de tahini
2 linguri de iaurt natural
1 cățel de usturoi
sucul de la o lămâie
un vârf de piper Cayenne
semințe de chimion
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
Boabele de năut, dar și zeama acestora se pun în blender. Peste acestea se adaugă cele două lingurițe de pastă de tahini, iaurtul natural și cățelul de usturoi, sucul de lămâie și vârful de piper și se dau în blender până se obține o pastă omogenă.
Aceasta se asezonează și se pune apoi într-un bol, pentru a fi consumat.
Vârful de semințe de chimion se prăjesc într-o tigaie, la foc mediu, apoi se presară peste sosul obținut anterior și se stropește cu puțin ulei de măsline.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News