€ 5.0920
|
$ 4.3641
|
Curs valutar: € 5.0920
|
$ 4.3641
 

Trei sosuri delicate pentru masa festivă de Crăciun
Autor: Sonia Baciu

trei-sosuri-delicate-pentru-masa-festiva-de-craciun-2_82882300 FOTO: Freepik @azerbaijan_stockers
 

Iată trei rețete de sosuri bune pentru aperitivul meselor festive.

Vine sezonul meselor festive, iar sosurile se află printre preparatele demne de luat în calcul atunci când vă faceți meniul.

Iată trei sosuri care pot fi folosite cu succes în combinație cu diverse ingrediente, de la legumele crocante și biscuiți sărați la crochete și pâine prăjită, dar și ca topping pentru bruschetta.

Sos în stil spaniol

Ingrediente

4 ardei grași roșii, mai mari

2 cepe verzi

1/2 legătură de pătrunjel verde

1 lingură de oțet de mere

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

75 grame de alune de pădure.

Mod de preparare

Ardeii grași se coc, se curăță și se pun în blender. Cele două cepe verzi, tăiate în bucăți mari, pătrunjelul, oțetul și uleiul de măsline se adaugă în blender, peste ardeii tocați.

Prăjiți alunele de pădure într-o tigaie, la foc mediu, până prind un miros plăcut, apoi adăugați-le în blender și tocați toate ingredientele până obțineți o pastă omogenă.

Asezonați sosul după gust, apoi mutați-l într-un recipient pentru servit și stropiți-l cu încă puțin ulei de măsline.

Guacamole

Ingrediente

1 ceapă verde

1 ardei iute roșu

3 avocado

6 roșii cherry

1/2 legătură de coriandru

sare și piper, după gust

ulei de măsline

suc de lămâie verde

Mod de preparare

Curățați ceapa verde și înlăturați semințele de la ardeiul iute, apoi tăiați-le fin.

Într-un blender, adăugați pulpa de la trei fructe de avocado, perfect coapte, cele șase roșii cherry, tăiate în jumătăți și frunzele de coriandru. 

Continuați să tocați și să amestecați până obțineți o pastă cu o textură catifelată. Asezonați cu sare de mare, piper negru, ulei de măsline și puțin suc de lămâie verde, apoi transferați sosul într-un bol pentru a fi servit.

Humus

Ingrediente

600 grame de năut, din conservă

2 lingurițe de pastă de tahini

2 linguri de iaurt natural

1 cățel de usturoi

sucul de la o lămâie

un vârf de piper Cayenne

semințe de chimion

ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Boabele de năut, dar și zeama acestora se pun în blender. Peste acestea se adaugă cele două lingurițe de pastă de tahini, iaurtul natural și cățelul de usturoi, sucul de lămâie și vârful de piper și se dau în blender până se obține o pastă omogenă.

Aceasta se asezonează și se pune apoi într-un bol, pentru a fi consumat.

Vârful de semințe de chimion se prăjesc într-o tigaie, la foc mediu, apoi se presară peste sosul obținut anterior și se stropește cu puțin ulei de măsline.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
SONDAJ DE OPINIE
Alegeri primar București 2025: Pe cine votați?
Ciprian Ciucu
Daniel Băluță
Cătălin Drulă
Anca Alexandrescu
Ana Maria Ciceală
Alt candidat
Trimite răspunsul
x close