Trei săptămâni de petrecere în grădinile Palatului Brukenthal Avrig. Începe “Brukenthalfest”!

Sâmbătă, 26 septembrie, la Palatul Brukenthal din Avrig începe prima ediţie a “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, o sărbătoare inspirată de marile petreceri de toamnă organizate în multe din oraşele Europei Centrale.

Pentru trei săptămâni, fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal se va transforma într-un loc în care toamna va fi sărbătorita principală, cu distracţie la superlativ, voie bună, multă bere şi mâncare de cea mai bună calitate.

Cei ce vor ajunge în această perioadă la frumosul complex baroc din Avrig, unicul loc de asemenea complexitate din această parte a României, vor putea cutreiera în linişte şi pace frumoasele şi vastele grădini şi se vor bucura, cu siguranţă, de frumosul şi coloratul tablou făurit cu pricepere şi inspiraţie de Doamna Toamna. Vizita la Palatul Brukenthal Avrig poate fi prilejul cel mai potrivit pentru a afla şi câteva detalii despre istoria acestei zone a Transilvaniei, despre personalităţile ce au trăit pe aceste meleaguri şi viaţa acestora.

Preparate pentru toate gusturile

 

Iar după cura de frumos, aer curat şi puţină istorie, oaspeţii se vor putea bucura de o altă experienţă memorabilă, la restaurantul “Edenul Transilvaniei” ce funcţionează în cadrul complexului. Terasa restaurantului a fost decorată şi amenajată în ton cu anotimpul, cu elemente naturale, rustice şi obiecte inspirate din obiceiurile, meşteşugurile şi tradiţiile specifice acestei perioade.

Nu lipsesc binecunoscuţii dovleci, baloţii de paie, teascul şi zdrobitorul de struguri, dar nici căruţa cu recolta toamnei, trasă de doi cai, toate acestea, şi încă multe altele, aducând un plus de farmec acestui loc. Gurmanzii vor putea  rezista cu greu “ispitelor” propuse de responsabilii restaurantului, alături de preparatele deja faimoase, musafirii  având aici pregătite multe produse de sezon, precum şi preparate introduse recent în meniu, cum ar fi “Puiul la Caramidă” de la Zagreb şi “Pljeskovica” de la Belgrad. Şi pentru că, înainte de orice, în această perioadă, la Palatul Brukenthal Avrig este “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, iubitorii mâncărurilor bune nu vor duce dorul cânăciorilor şi cărnurilor bavareze la grătar, pâinii, chiflelor si covrigilor Brezel bavarezi (pregătite în cuptoarele tradiţionale ale complexului),ciolanului afumat, gulaşului unguresc şi multor alte bunătăţuri transilvănene.

Mâncare și bere din belșug

 

Cum este şi normal, la această sărbătoare mâncarea va fi stropită cu bere din belşug (locală şi germană) şi va fi acompaniată de muzică live, concursuri şi multe surprize, astfel încât sărbătoarea să fie cât mai completă. Pe tot parcursul sărbătorii, în zilele de vineri, sămbătă şi duminică, ambianţa muzicală va fi asigurată de cunoscutul solist sibian Adrian Orlea, cel ce va prezenta oaspeţilor un program muzical deosebit, cu multe şlagăre, mai vechi şi mai noi, din repertoriul românesc şi internaţional.

La Palatul Brukenthal Avrig, în 26 septembrie se încing plitele şi grătarele şi se dă cep primului butoi de bere din cadrul “Brukenthalfest” 2020, unul dintre proiectele pregătite de reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig pentru aniversarea celor 300 de ani de la naşterea fostului guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

Trei secole

 

Anul viitor se împlinesc trei secole de la naşterea lui Samuel von Brukenthal, primul guvernator al Transilvaniei născut pe aceste meleaguri. Pentru a marca aşa cum se cuvine această frumoasă şi deosebit de importantă aniversare, la Palatul Brukenthal din Avrig - fosta reşedinţă de vară a baronului, se pregătesc o serie de evenimente, grupate sub tema „Brukenthal – 300 de ani”.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy