Trei membri CNA, sesizare la Parlament cu privire la “abuzurile președintelui instituției”

sigla-cna-dcnews (1)_639x426
sigla-cna-dcnews (1)_639x426

Trei membri CNA, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Alexandru Jucan, au sesizat astăzi Birourile Permanente ale Parlamentului cu privire la abuzurile comise de către președintele Consiliului, Laura Georgescu, în funcția pe care o deține.

Principalul motiv al sesizării este decizia pe care a supus-o la vot ieri în cadrul CNA, de a se interzice transmiterea online a ședințelor publice ale Consiliului și suspendarea ședinței fără niciun motiv, informează Pagina de Media.

Cei trei membri mai reclamă și faptul că președintele CNA a "abuzat de funcția sa cu ocazia mai multor întruniri oficiale unde a prezentat puncte de vedere ca fiind ale instituției, deși membrii Consiliului nu aveau cunoștință despre aceste întruniri".

Valentin Jucan a decis să transmită LIVE pe internet ședințele CNA

VEZI ȘI: Sedințele CNA, transmise în direct pe Facebook

ActiveWatch consideră că ședințele CNA trebuie transmise live pe site-ul instituției, astfel Consiliul va da dovadă de "mai multă transparență în fața publicului".

"Membrii Consiliului trebuie să accepte că statutul de demnitari publici presupune și o protecție mai redusă a dreptului la propria imagine", se arată într-o scrisoare deschisă adresată de ONG Consiliului Național al Audiovizualului.

ActiveWatch consideră că prin transmiterea live a ședințelor va duce la "creșterea calității dezbaterilor din cadrul ședințelor". Organizația consideră că astfel va crește și credibilitatea instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel