EXCLUSIV  Tratarea cancerului. Prof. dr. Dana Stănculeanu: Perspective noi! Vorbim despre aceste tratamente

Prof. dr. Dana Stănculeanu a vorbit despre tratamentele folosite în cazul pacienților bolnavi de cancer.

"Vindecarea variază. Nu putem spune că toate bolile se vindecă. Dacă reuşim să punem diagnostic în stadiu incipient, găsim vindecare. Dacă vorbim de boala metastatică, atunci putem discuta de prelungirea supravieţuirii fără progresie, adică omul să fie într-o remisiune de boală care poate avea acutizări din când în când.

Dacă până acum zece ani discutam doar de tratamente pe care încercam să le adresăm bolii, de data asta discutăm de medicina personalizată, tratamentul care se adresează tumorii respective. La baza acestor tratamente stau descoperirile noi în ceea ce priveşte biologia moleculară, descoperirea genomului. Toate au schimbat perspectiva tratamentului în oncologie.

"Perspective noi în ceea ce priveşte tratamentul"

Discutăm de tratamente pe care le adresăm tumorii sau tratamente de imunoterapie, în care facem organismul să aibă un răspuns împotriva tumorii, încercând să îmbunătăţim răspunsul şi nu numai. Încercăm să deblocăm apărarea organismului contra tumorii, mecanisme care sunt date de celula canceroasă. Ajungem, astăzi, la perspective noi în ceea ce priveşte tratamentul. Vorbim de tratamente combinate şi de multidisciplinaritate în cancer", a declarat prof. dr. Dana Stănculeanu în cadrul dezbaterii online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de trustul DC Media Group.

Întreaga dezbatere, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel