TRAIAN BĂSESCU-VICTOR PONTA, vilă protocol. Oana Stancu: Ambii încalcă legea

După ce Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, Oana Stancu a transmis un mesaj pe contul său de Facebook.

VEZI ȘI: MOMENT ISTORIC. Palada, la B1 TV. Cu cine s-a împăcat în direct

Jurnalista a lansat un sondaj și a întrebat dacă românii care îi urmăresc activitatea virtuală cred că Victor Ponta îi va da lui Traian Băsescu vila de la Snagov pe care acesta a cerut-o.

În plus, Oana Stancu a explicat de ce și cum Victor Ponta și Traian Băsescu încalcă legea privind locuința de protocol.

"Vă provoc la un sondaj ad-hoc: ce spuneți, îi va da Ponta lui Băsescu până la urmă Snagovul? Haideți să adunam voturi DA și NU și vedem în curând cine a avut dreptate.

Pâna una alta ambii încalcă legea și întrebarea e cu ce scop fiecare dintre ei? La Băsescu e limpede: vrea vila! La Ponta ce să fie?

Iată cum stau lucrurile legal:

1. Legea 406/2001 si HG 1214/2001 spun că unui fost șef de stat trebuie să îi se pună la dispoziție pe viață o locuință de protocol de către RAAPPS cu AVIZUL Secretariatului General al Guvernului.

2. Se adaugă un cabinet de lucru incadrat cu un post de consilier si un post de secretar.

3. Serviciul de Protecție și Pază va asigura persoanei care a avut calitatea de șef al statului român pază și protecție permanente.

4. Nicăieri în cele două acte nu se spune nimic despre ce suprafață trebuie să aibă locuința, despre condițiile de securitate pe care trebuie să le îndeplinească, despre hectarele de pădure și de apă de care să fie înconjurată.

5. Nicăieri în lege nu se spune că SPP își dă cu părerea dacă e bună sau nu.

6. Nicăieri în lege nu se spune că Guvernul îi dă șapte case fostului președinte ca să își aleagă ce îi place. Nu se spune niciunde măcar că acesta își dă cu parerea despre ce i s-a dat. I se dă și gata.

P.S. Guvernul Romaniei i-a trimis lui Băsescu o listă cu șapte imobile, printre care și două vile din Snagov. Apoi pe una dintre acestea a dat-o Autorității pentru Persoanele cu Dizabilități și pe cealaltă a scos-o la vânzare cu un preț de pornire de 4 milioane de euro. Acum Băsescu cere ce i s-a oferit!", a scris Oana Stancu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel