Tragedie în Calabria. 11 morți în urma unei viituri - VIDEO

Nu mai puțin de 11 turiști au murit, iar între 5 și 7 de persoane sunt date dispărute în tragedia din parcul Pollino, din Civita, în provincia Cosenza, anunță euronews.com

Aflați în excursie pe munte, cel puțin 36 de drumeți au fost surprinși de o viitură pe râul Raganello și fiind copleșiți de resturile și apa ce au coborât în viteză pe albia inundată.

Căutarea delor dispăruți a continuat pe tot parcursul nopții pe o arie lărgită, tocmai din cauza forței impactului masei de apă a căzut de pe munte, a explicat pentru Euronews Carlo Tansi, de la protecție civilă Calabria:

„Cheile Raganello au un vad îngust și înalt de până la un kilometru, astfel încât această văgăună a fost umplută în timp rapid de apă, iar oamenii au fost aruncați ca niște gloanțe în aval și au ajuns la aproximativ 3 km distanță".

VIDEO

Bărbații din echipa de salvare montană din Calabria subliniază modul în care elementul surpriză a fost decisiv, pentru că, anterior, nu a plouat. Inundațiile pârâului sunt frecvente în timpul iernii, iar vara nu au avut loc niciodată.

Trasee dificile în zonă

Parcul național Pollino este o atracție pentru cei pasionați de plimbările în natură, însă traseul prin defileurile Raganello este recomandat numai excursioniştilor cu experimentaţi din cauza traseelor dificile.

Tragedia a avut loc luni după-amiaza când un grup de excursionişti a fost luat prin surprindere de un torent provocat de creşterea bruscă a nivelului apelor râului Raganello, care străbate cheile din provincia Cosenza (sud).

Un bilanţ publicat în cursul serii a indicat zece morţi, însă un bărbat salvat luni a murit la spital în urma rănilor suferite. Potrivit prefecturii Cosenza, în total au fost salvate 23 de persoane, iar cinci sunt în continuare date dispărute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel