Traficul de pasageri pe Aeroportul Iaşi, în creştere. Noi zboruri charter

Aeroportul Internaţional Iaşi îşi continuă trendul ascendent în ceea ce priveşte traficul de pasageri. 

Potrivit datelor oficiale, numărul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Iaşi în luna aprilie a ajuns la 102.211, avansul fiind de aproape 11 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2018, iar comparativ cu luna martie a acestui an, creşterea este de aproximativ 8%.

"Traficul pe Aeroportul Iaşi este în continuă creştere, de aceea dorim să mulţumim tuturor pasagerilor care aleg serviciile noastre. Odată cu deschidea sezonului estival, vom asista la un flux tot mai mare de călători, fiecare lună de vară înregistrând câte 150 de mii de pasageri. Cifrele de trafic vor fi creştere mai ales în perioada următoare datorită introducerii curselor charter chiar din această lună, spre destinaţii de vacanţă în Egipt, Tunisia, Turcia şi Grecia. Evident, continuăm demersurile pentru extinderea reţetei de rute, prin atragerea la Iaşi a noi operatori şi crearea unor legături cu oraşe din Europa, şi nu numai, inclusiv cu hub-uri care asigură conexiuni directe cu alte continente, precum şi creşterea frecvenţei pentru zborurile foarte solicitate. Acest lucru va fi posibil odată cu dezvoltarea infrastructurii aeroportuare existente, care să le ofere atât pasagerilor, cât şi companiilor partenere condiţii de operare optime. Pluralismul de rute înseamnă mai multe oportunităţi pentru oraşul nostru, în sensul că facilitează schimburile economice şi culturale cu centre importante, dezvoltarea unor sectoare ale industriei locale (IT, turism etc.) şi, nu în ultimul rând, reîntregirea familiilor plecate în străinătate", a precizat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Începând din această lună, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească, pentru prima dată de pe Aeroportul Iaşi, spre staţiuni din Egipt şi Tunisia, folosind zborurile charter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel