Traficantul de droguri ''El Chapo'', pedeapsă. Decizia Parchetului: Dovezi zdrobitoare

Parchetul a luat o decizie împotriva traficantului mexican de droguri Joaquin ''El Chapo'' Guzman, însoţită cu o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA, informează AFP.

Parchetul a cerut miercuri închisoare pe viaţă împotriva traficantului mexican de droguri Joaquin El Chapo Guzman, însoţită cu o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA, informează AFP.

"În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa", a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.

 1.200 de tone de cocaină importate

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină. După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017, "El Chapo", 62 de ani, este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor. "El Chapo" ar urma să-şi afle pedeapsa la 17 iulie şi ar trebui, în lipsa unei surprize, să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel