Traficanţii de carne vie din România, pe prima pagină în Marea Britanie. The Sun: Părinţii îşi vând fiicele minore pentru a fi violate în Marea Britanie

Presa din Marea Britanie explorează din nou traficul de carne vie din România. Cotidianul The Sun afirmă că "părinţi din România îşi vând fiicele pentru a fi violate în Marea Britanie". 

Radu Nicolae, expert în astfel de reţele mafiote, este cel care explică situaţia pentru celebra publicaţie. 

"Ţintesc femei tinere, cât mai tinere, dacă se poate minore. I-am şi întrebat de ce ţintesc fete de 14, 15, 16 ani. Mi-au spus că toţi clienţii lor plătesc mai mult şi vin mai des pentru fete tinere. Un tip mi-a spus o dată că a cumpărat o fată de 15 ani de la tatăl ei şi, pentru că fata era minoră, a plătit mai mult tatălui pentru ca acesta să o aducă în Austria. I-a plătit 3000 de euro. În mod normal, mi-a zis, ar fi plătit 1500 de euro, dar era periculos să călătorească el cu fata. După cum vă daţi seama, fata nu a fost încântată de treaba asta, aşa că a fost mai simplu pentru traficant să plătească extra către tată ca să o treacă graniţa pe fată", a declarat Radu Nicolae pentru The Sun

"Aceşti oameni nu au empatie"

"Ce m-a frapat şi mi-a sărit în ochi imediat este că aceşti oameni nu au pic de empatie pentru fiinţele umane. Tratează femeile ca pe animale, ca pe obiecte de pe urma cărora fac bani. De asta ei nu cred că fac ceva greşit", a mai spus expertul. 

Raiduri ale poliţiei în mai multe zone din Marea Britanie indică faptul că 86 la sută dintre femeile care muncesc în bordeluri sunt din România. Iar profiturile traficanţilor sunt, se pare, uriaşe. Dacă fiecare prostituată face zilnic între 500 şi 700 de lire sterline, proxeneţii adună cam 12.500 de lire pe lună sau 135.000 de lire pe an, de la o singură fată. O afacere, aşadar, de sute de mii de lire sterline. 

Interviuri cu foşti proxeneţi, arestaţi şi închişi în România 

"Îmi aduc aminte că un bărbat se plimba dintr-un oraş în altul al Marii Britanii, pentru că clienţii lui aveau nevoie de marfă proaspătă. Modelul de afaceri era extrem de bun, clienţii plăteau până la 500 de lire pentru servicii... extra. Traficanţii ţintesc persoane vulnerabile, şi cred că pandemia a înrăutăţit lucrurile în România. 

Avem întregi zone rurale extrem de sărace şi fără oportunităţi, pline de familii unde violenţa şi alcoolul sunt lucruri normale. Dacă eşti crescută într-o familie unde tatăl bea şi chiar te violează, atunci e uşor de înţeles de ce metoda lover boy funcţionează. Victimele nu îşi dau seama că coşmarul din România este mai bun decât cel din străinătate. Vor doar să evadeze din iadul în care sunt deja", a mai spus Radu Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel