Tokes Laszlo despre Centenar: Pentru maghiari e doliu

Vlad Manolache / 02 noi 2018 / 14:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Tokes Laszlo a declarat că sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej de doliu pentru comunitatea maghiară din România. 

Tokes Laszlo, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a spus că ultimii 100 de ani sunt fără împliniri pentru comunitatea maghiară. 

„Pentru comunitatea maghiară, această perioadă de 100 de ani este una fără împliniri. Pur şi simplu, nu prea avem, după 100 de ani, ce sărbători. Ce să sărbătorim, că am pierdut Ardealul? Trebuie să înţeleagă românii că pentru noi, este o zi de doliu, o zi de durere", a spus Tokes, potrivit Adevărul.

„Nu prea înţelegem ce are de sărbătorit un etnic sas cum este Klaus Iohannis"

Europarmanetarul l-a atacat și pe președintele Klaus Iohannis. „Este ciudat pentru noi, ungurii, confraţii minoritari ai domnului preşedinte Klaus Iohannis, că dânsul elogiază ziua Unirii atât timp cât după şi din cauza acestei Adunări Naţionale, respectiv a creării României Mari a dispărut aproape totalmente comunitatea săsească, germană, din Transilvania. Acea comunitate care, timp de sute de ani, aproape o mie de ani, a înflorit în timpul regatului maghiar, respectiv al principatului transilvan. Nu prea înţelegem ce are de sărbătorit un etnic sas cum este Klaus Iohannis", a spus Tokes.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24