Tokes Laszlo despre Centenar: Pentru maghiari e doliu

Tokes Laszlo a declarat că sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej de doliu pentru comunitatea maghiară din România. 

Tokes Laszlo, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a spus că ultimii 100 de ani sunt fără împliniri pentru comunitatea maghiară. 

„Pentru comunitatea maghiară, această perioadă de 100 de ani este una fără împliniri. Pur şi simplu, nu prea avem, după 100 de ani, ce sărbători. Ce să sărbătorim, că am pierdut Ardealul? Trebuie să înţeleagă românii că pentru noi, este o zi de doliu, o zi de durere", a spus Tokes, potrivit Adevărul.

„Nu prea înţelegem ce are de sărbătorit un etnic sas cum este Klaus Iohannis"

Europarmanetarul l-a atacat și pe președintele Klaus Iohannis. „Este ciudat pentru noi, ungurii, confraţii minoritari ai domnului preşedinte Klaus Iohannis, că dânsul elogiază ziua Unirii atât timp cât după şi din cauza acestei Adunări Naţionale, respectiv a creării României Mari a dispărut aproape totalmente comunitatea săsească, germană, din Transilvania. Acea comunitate care, timp de sute de ani, aproape o mie de ani, a înflorit în timpul regatului maghiar, respectiv al principatului transilvan. Nu prea înţelegem ce are de sărbătorit un etnic sas cum este Klaus Iohannis", a spus Tokes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel