Tiramisu cu nuga: un desert unic cu care vei face o impresie grozavă la masa festivă de Revelion

Tiramisu cu nuga, un desert unic cu care vei face o impresie grozavă la masa festivă de Revelion. Sursa foto: freepik.com
Tiramisu cu nuga, un desert unic cu care vei face o impresie grozavă la masa festivă de Revelion. Sursa foto: freepik.com

Ai făcut un preparat gustos și ți-au rămas niște albușuri? Nu le arunca, deoarece poți face din ele un tiramisu.

De obicei, în rețeta tradițională, crema de mascarpone se face din gălbenușuri. De data asta, vei avea nevoie doar de albușuri. Gustul te va uimi!

 

Tiramisu cu crema de nuga. Ingrediente:

câteva pachete de pișcoturi,

cacao amară pentru decor,

190 grame de albușuri,

400 grame de miere de salcâm,

100 grame de miere de flori sălbatice,

20 grame de gelatină,

620 grame de frișcă,

620 grame de mascarpone,

250 alune,

4-5 cești de cafea.

 

Prepararea cremei de nuga

 

Pentru a depune mai puțin efort și a avea garanția unui rezultat excelent, această cremă trebuie făcută într-un robot de bucătărie. Alunele se toacă mărunt cu un cuțit. Gelatina se pune în apă.

Albușurile se pun în paharului robotului de bucătărie și se bat până devin tari. Mierea se pune într-o cratiță și se ține pe aragaz până devine lichidă. Între timp se prepară cafeaua, care trebuie să se răcească.

Combat cancerul și nu provoacă diabet: cartofii, reabilitați de oamenii de știință

În amestecul de albușuri se adaugă gelatina și mierea topită. Mixează din nou ingredientele. În alt bol se pun frișca și mascarpone. Amestecă bine cele doua ingrediente cu o spatulă, astfel încât  mascarpone să se topească complet în interiorul cremei.

Adaugă alunele și amestecul de albușurile. Amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus. Crema de nuga este gata.

Plăcintă fabuloasă cu mere și fulgi de ciocolată: toată lumea va fi în extaz

Când vei îndulci cafeaua trebuie să ții cont de faptul că și crema de nuga este mult mai dulce decât o crema obișnuită de mascarpone.

Într-un vas se face un strat de pișcoturi, înmuiați în cafea. Întinde deasupra un strat generos de cremă, apoi alt strat de pișcoturi, înmuiate în cafea. Continuă până vei termina poate ingredientele. Ultimul strat de cremă se decorează cu cacao amăruie.

Tiramisu se dă la frigider câteva ore înainte de servire. Pregătește acest desert pentru masa festivă de Revelion și toată lumea va fi mulțumită. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel