Tigaie picantă de pui cu legume. Rețeta senzațională

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Vrei să mănânci ceva delicios, dar ușor de preparat? Poți încerca rețeta de tigaie picantă de pui cu legume.

Ingrediente

1 piept pui (cca 300 g)
2-3 linguri ulei
2 cepe roşii
2 ardei capia
1 ardei iute
câteva fire ceapă verde
1 căţel usturoi
1 cm rădăcina ghimbir 
2 linguri sos soia
2 linguri sos sweet-chilli
1 linguriţă susan

Cum se prepară

Tăiem pieptul de pui cuburi şi îl prăjim uşor, la foc iute, în uleiul încins (este recomandat uleiul de susan). Când puiul este rumenit, adăugăm ardeiul iute și usturoiul tocate mărunt, dar şi ghimbirul ras şi le lăsăm cât să îşi elibereze aromele, scrie caietulcuretete.ro. Avem grijă să nu se ardă, pentru că usturoiul ars devine amar.

Adăugăm ardeiul gras şi ceapa roşie tăiate în bucăţi ceva mai măricele şi adăugăm sosul de soia. Lăsăm puţin cât să se gătească uşor legumele, dar să rămână totuşi crocante. Adăugăm sosul sweet chilli şi lăsăm câteva secunde cât să se întrepătrundă aromele. Dăm deoparte şi adăugăm ceapa verde tăiată ceva mai mare şi susanul.

Citește și:

Cum faci blatul de pizza crocant. Trucul este genial. Rețeta de aluat

Ingrediente

350 g făina tip 650

250 ml apă călduţă

3 g drojdie uscată instant

5 g sare

15 ml ulei de măsline

Cum se prepară

Cântăreşte făina, apoi cerne-o într-un castron încăpător. Fă o gaură în mijlocul făinii unde vei turna drojdia uscată, apoi amestecă bine cu o lingură de lemn. Dacă foloseşti drojdie proaspătă sau drojdie uscată activă, ideal ar fi să o dizolvi în apă călduţă. Cum am optat pentru drojdie instant, nu a fost nevoie de dizolvare în prealabil. Începe să torni apa călduţă (nu fierbinte), puţin câte puţin, amestecând bine pentru a încorpora făina şi drojdia.

Când ai adăugat jumătate din cantitatea de apă, poţi să adaugi sarea în aluatul pentru pizza. Toarnă treptat restul de apă, frământând bine cu mâna până încorporezi în aluat toată făina. Vei obţine un aluat pentru pizza lipicios şi omogen. Acum poţi să adaugi şi uleiul de măsline. Frământă până integrezi uleiul, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru, presărat cu puţină făină. Continuă să frămânţi aluatul pentru pizza pe blatul de lucru pentru câteva minute.

Vezi și: Cum prăjești cârnații afumați. Metoda corectă: Așa nu vor crăpa

Trage marginile spre centru şi frământă bine aluatul până devine neted, elastic şi nelipicios. Pune aluatul înapoi în castron, acoperă castronul cu o folie de plastic şi lasă-l la dospit pentru aproximativ 1-2 ore. Pune castronul într-un loc cald - pentru ca aluatul să crească trebuie să stea la o temperatură de 26-28 grade C. Aluatul este dospit atunci când şi-a dublat volumul.

Blatul pentru pizza este gata. Tot ce mai trebuie să faci este să îl răstorni pe blatul de lucru, să îl împarţi în două bucăţi mai mici şi să întinzi fiecare bucată în tavă. Pentru ca blatul să fie cât mai crocant, presară griș pe fundul tăvii înainte de a pune aluatul. Acesta este unul dintre secretele pentru ca blatul să formeze o crustă crocantă dedesupt, după coacere.

Odată pus blatul de pizza în tavă, adaugă deasupra lui toppingul preferat.

Vezi și: Salată Malaga, rețeta. Mixul sățios de cartofi, pește, ouă...

English Breakfast. Rețeta faimoasă de mic dejun englezesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel