Tensiuni în UE: Ungaria nu cedează

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat că în pofida presiunilor din partea comunității internaționale, Ungaria își va menține poziția referitoare la migrația ilegală.

Ungaria nu va permite migranți ilegali pe teritoriul său și va proteja Europa apărând granița sa sudică, a declarat șeful diplomației ungare.

La Riga, Szijjarto a avut convorbiri cu vicepremierul leton Arvils Aseradens, care deține și funcția de ministru al economiei, precum și cu omologul său leton, Edgars Rinkevics. El s-a întâlnit, de asemenea, cu membri ai parlamentului leton, care au semnat o declarație de sprijin față de Ungaria, după ce Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva Ungariei și a altor două țări central-europene în legătură cu problema cotelor de redistribuire de migranți între țările membre ale UE.

Contactat telefonic de către MTI, potrivit Agerpres, după convorbirile sale, Szijjarto a precizat că el și partenerii săi de negocieri sunt de acord că apărarea granițelor externe ale Uniunii Europene este o dovadă importantă de solidaritate față de Europa.

Potrivit declarațiilor sale, Ungaria respinge poziția vest-europeană potrivit căreia țările care acceptă redistribuirea de migranți ilegali sunt singurele care dau dovadă de solidaritate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel