Tenis: Roger Federer, mulţumit de jocul său pe zgură, după debutul de la Madrid

Tenismanul Roger Federer a obţinut o victorie în turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, în primul său meci pe zgură după o pauză de trei ani, în urma unui joc care l-a mulţumit pe elveţian, relatează AFP. Elveţianul, nr. 3 mondial, care a trecut de francezul Richard Gasquet cu 6-2, 6-3, jucase ultima oară pe zgură la Roma în 2016.

Sunt foarte mulţumit de revenirea mea pe zgură. Ovaţiile primite înainte şi după meci au fost geniale. Primele ghemuri au mers bine, iar Richard nu a fost în cea mai bună formă. Am simţit rapid asta şi am putut profita, asta mi-a calmat nervii. Eu am făcut un meci bun. E bine, e pozitiv, dar nu vreau să exagerez prea mult, cred că al doilea meci îmi va da mai multe informaţii, a declarat Federer după meci.

Federer a adăugat că iniţial în acest an ar fi vrut să nu joace sezonul pe zgură, dar acum este încântat că s-a răzgândit: Anul acesta, dacă aş fi sărit peste turneele pe zgură, nu cred că ar fi fost decizia bună şi aş fi regretat mereu, pentru că problema mea de la genunchi, care a avut importanţă în decizia din 2017, este departe acum. Mi-a făcut plăcere revenirea pe zgură, aceste raliuri în care mingea zboară aşa de sus, unde poţi aluneca, unde te poţi apăra într-o manieră diferită faţă de hard sau iarbă.

Elveţianul şi-ar dori o nouă confruntare cu Nadal pe zgură, suprafaţa preferată a spaniolului: Ador să joc contra lui pe zgură, chiar dacă este o provocare dificilă pentru mine. Dacă aş spune că nu vreau să-l înfrunt pe zgură, atunci ar fi fost o eroare că am ales să joc iar pe zgură, pentru că este o referinţă pentru toţi jucătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel