Televiziunea publică, atacată! Cine a revendicat atacul cibernetic

Atacul cibernetic asupra site-urilor BBC, din ajunul Anului Nou, a fost revendicat de New World Hacking, care pretinde că obiectul său principal de activitate este lupta împotriva grupului terorist Stat Islamic,

Acţiunea asupra platformelor online ale corporaţiei britanice a fost "un test", conform sursei citate.

"A fost doar un test", a spus un reprezentant al New World Hacking, într-o serie de mesaje publicate pe contul de Twitter al lui Rory Cellan-Jones, corespondentul British Broadcasting Corporation (BBC) în domeniul tehnologiei, potrivit independent.co.uk.

Reprezentantul New World Hacking mai spune că hackerii "nu au planificat în mod exact" să facă nefuncţională pentru mai multe ore principala platformă online a corporaţiei britanice de media - bbc.co.uk -, care este unul dintre cele mai vizitate site-uri din Marea Britanie, şi să înfurie mii de persoane care nu au mai putut să aibă acces la conţinutul publicat pe serviciul video la cerere iPlayer al BBC.

"Avem sediul în Statele Unite, dar ne străduim să facem nefuncţionale site-urile afiliate ISIS şi ale membrilor grupării", a susţinut reprezentantul New World Hacking.

"Ne dăm seama uneori că ceea ce facem nu este întotdeauna cel mai bun lucru, însă fără piraţii cibernetici... cine este acolo pentru a lupta împotriva teroriştilor care acţionează în mediul online?", a mai spus reprezentantul grupării de hackeri New World Hacking. "Motivul pentru care am ales ca ţintă BBC este acela că am vrut să vedem puterea serverului nostru", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel