Dacă ești mereu în căutarea unor preparate delicioase și simple, iată sfatul nostru: pregătește această tartă franțuzească cu roșii.
Cu această rețetă, chiar și un începător se va simți încrezător în bucătărie! Tarta cu roșii arată frumos pe masă și este super delicioasă.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci cinci ingrediente simple pentru aluat și să adaugi deasupra umplutură de roșii.
Cartofi fondanți cu unt și usturoi, o rețetă din bucătăria franțuzească
Prepararea tartei este atât de simplă, încât poți implica și copiii în realizarea acestei rețete.
Ingrediente pentru aluat (10 porții):
făină de grâu - 300 grame,
unt - 150 grame,
ouă - 1 bucată,
apă - 60 ml,
sare - 5 grame.
Ingrediente pentru umplutură:
roșii - 1 kg,
ulei de măsline - 20 ml,
sare și piper după gust,
cimbru - după gust.
Cerne făina, adaugă apa, oul untul moale, sarea și frământă un aluat omogen. Aluatul se învelește în folie alimentară și se dă în frigider pentru 30 de minute.
Cum să cureți ușor și rapid mult usturoi: trei moduri eficiente
Spală și usucă roșiile. Întinde aluatul după mărimea formei de copt. Ridică marginile aluatului astfel încât să acopere pereții formei de copt.
Roșiile se pun deasupra aluatului și se condimentează cu sare, piper și ulei de măsline. Tarta se coace 30 de minute la o temperatura de 180°C. Decorează tarta finită cu roșii cu cimbru. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu