Cartofi fondanți cu unt și usturoi, o rețetă din bucătăria franțuzească

Cartofi fondanți cu unt și usturoi, o rețetă din bucătăria franțuzească. Sursa foto: freepik.com
Cartofi fondanți cu unt și usturoi, o rețetă din bucătăria franțuzească. Sursa foto: freepik.com

Există multe moduri de a găti cartofi și cu toți avem rețetele noastre preferate. Dacă încă nu ai încercat rețeta de cartofi fondanți cu unt și usturoi, acum este momentul să o prepari.

Cuvântul „fondant” este un indiciu al modului în care sunt gătiți cartofii. Mai întâi, cartofii sunt prăjiți în ulei încins, apoi fierți cu unt, usturoi, cimbru și bulion de pui (sau legume). La final, cartofii se topesc în gură.

Cartofii fondanți sunt îndrăgiți de bucătari pentru că se păstrează foarte bine înainte de servire. Aceasta înseamnă că pot fi pregătiți în avans, deși un astfel de fel de mâncare trebuie consumat în timpul zilei.

Salată cu spanac, ouă și un ingredient secret. Nu rata rețeta!

Folosiți întotdeauna cartofi moi, cu amidon, deoarece absorb tot untul topit.

Ingrediente pentru 6 porții:

cartofi - 3 bucăți,

ulei de floarea soarelui - 15 grame,

unt - 170 grame,

bulion de pui - 200 ml,

căței de usturoi - 2 bucăți,

cimbru - o crenguță.

 

Modul de preparare

Curăță cartofii și apoi clătește-i în apă rece. Taie capetele fiecărui cartof. Curăță și zdrobește usturoiul.

Acum taie fiecare cartof în jumătate, pe orizontală, pentru a crea un total de 6 cilindri de cartofi de dimensiuni aproximativ egale.

Ficat de porc înăbușit în smântână: o rețetă simplă pentru un preparat delicios


Încinge uleiul într-o tigaie de fontă la foc mare. Când uleiul este fierbinte, prăjește cartofii pe ambele părți, până se rumenesc, aproximativ 5-6 minute.

Redu focul la mediu și adaugă bucățile de unt în tigaie. Gătește 5 minute.

Adaugă bulionul și fierbeți încă 5 minute. La sfârșit, adaugă crenguța de cimbru și usturoiul. Acoperă cu un capac, redu focul și gătește 20 de minute. Verifică cu un cuțit dacă cartofii sunt moi în interior.  Dacă nu, mai gătește-i câteva minute.

Salată cu spanac, ouă și un ingredient secret. Nu rata rețeta!

Servește cartofii cu friptura, chiftele sau pește. De asemenea, poți strecura bulionul și untul din cartofii gătiți într-o cratiță mică. Fierbe bulionul puțin pentru a-l servi cu cartofii ca un sos delicios. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel