Tâlhărie la o casă de schimb din Brăila. O angajată a ajuns la spital

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Un gălățean a agresat-o pe angajata unei case de schimb valutar din Brăila. 

Bărbatul a fost reținut de polițiști, iar asupra sa a fost descoperită o sumă de bani. Incidentul a avut loc duminică, la o casă de schimb valutar din orașul Brăila. Potrivit polițiștilor, o femeie a sesizat Poliția Municipiului Brăila cu privire la faptul că pe strada Calea Galați, în incinta unei societăți de schimb valutar, a pătruns un bărbat care ar fi agresat-o pe angajata societății.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au reușit să-l imobilizeze pe bărbat. În urma controlului corporal, asupra gălățeanului au fost găsite mai multe bancnote. Angajata societății, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Braila a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, transmite Mediafax.

Alte ştiri

Europol a sprijinit Poliţia Română şi FBI în arestarea unui hacker român de 41 de ani

Centrul European de Criminalitate Cibernetică al Europol a sprijinit Poliţia Română şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) în arestarea unui afiliat ransomware care viza organizaţii şi companii de profil înalt pentru datele lor sensibile, potrivit declaraţiei postate de Europol pe site-ul oficial.

Potrivit Ziarului Financiar, suspectul, un cetăţean român în vârstă de 41 de ani, a fost arestat pe 13 decembrie 2021 la domiciliul său din Craiova, România, la primele ore ale dimineţii.

Infractorul este suspectat că ar fi compromis reţeaua unei mari companii de IT româneşti care livrează servicii clienţilor din sectoarele de retail, energie şi utilităţi.

Se crede că el a implementat ransomware şi a furat date sensibile de la clienţii companiei IT din România şi din străinătate, înainte de a le cripta fişierele. Informaţiile furate au inclus informaţii financiare ale companiilor, informaţii personale despre angajaţi, detalii ale clienţilor şi alte documente importante.

Suspectul ar fi cerut apoi o răscumpărare considerabilă în criptomonede, ameninţând că va divulga datele furate pe forumurile de criminalitate cibernetică în cazul în care cerinţele sale nu sunt îndeplinite.

Centrul European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol a susţinut această investigaţie prin furnizarea de asistenţă analitică, de urmărire a criptomonedei, analiză de malware şi asistenţă criminalistică și prin desfăşurarea a doi dintre experţii săi în România pentru a oferi asistenţă criminalistică în avans şi pentru a ajuta la confiscarea cripto-activelor.

Această operaţiune a fost realizată în cadrul Platformei Multidisciplinare Europene împotriva Ameninţărilor Criminale (EMPACT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel