Sute de tone de îngrășăminte cu azotat de amoniu, confiscate de autorități la Caraș-Severin

Azotat de amoniu. Foto: IPJ Caraș Severin
Azotat de amoniu. Foto: IPJ Caraș Severin

368 de tone de îngrășăminte chimice cu azotat de amoniu au fost indisponibilizate de polițiștii din Caraș Severin. 

Ieri, 17 august 2020, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin, cu sprijinul unui comisar din cadrul Gărzii de Mediu Caraș-Severin au efectuat un control în depozitul unei societăți comerciale din Oravița, ce are ca obiect de activitate domeniul agricol.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit 216 tone de îngrășământ chimic, compus din azotat de amoniu și calciu, ambalate în saci de 600 kg, fiecare și 152 de tone de îngrășământ chimic compus din azot, fosfor, potasiu și sulf, ambalate în saci de 1000 kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiții neconforme cu normele legale în vigoare.

De asemenea, la aceeași societate comercială a fost găsit un recipient de plastic, de 5 litri, care conținea un produs fungicid, devenit deșeu, cu termenul de valabilitate expirat.

Deșeurile periculoase, ținute în aer liber, neasigurate

În urma verificării modului de depozitare a deșeurilor periculoase, s-a constatat că acestea erau depozitate într-un spațiu deschis, neacoperit, neîngrădit și neasigurat, fiind neconform cu normele legale în vigoare, prevăzute de Ordonanța de Urgență nr.195 din 2005 privind protecția mediului.

Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă.

S-a întocmit dosar penal 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice, numai ambalate în locuri protejate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, iar polițiștii continuă cercetările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel