Sute de mii de certificate Covid-19, falsificate în Franța. Amenda ajunge la 75.000 euro și 5 ani de închisoare

 / Foto Pexels
/ Foto Pexels

Franța a făcut public numărul de certificate sanitare falsificate din iunie până acum.

Franţa a anunţat luni descoperirea a cel puţin 182.000 de certificate sanitare falsificate începând din iunie, după ce acestea au devenit obligatorii pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres. Franţa a implementat în iunie legi care cer persoanelor ce doresc să meargă în locuri precum restaurante, cinematografe şi muzee să prezinte dovada că fie sunt vaccinate împotriva COVID-19, fie s-au recuperat după boală sau au fost recent testate negativ.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a reamintit cetăţenilor pe Twitter că utilizarea, fabricarea sau vânzarea de certificate sanitare false se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare şi cu amendă de până la 75.000 de euro.

Incidența virusului a crescut în ultimele săptămâni în Hexagon

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut în Franţa în ultimele săptămâni. Cele mai recente date arată o rată de incidenţă la 14 zile de 530 de persoane infectate la 100.000 de locuitori.

Franţa intenţionează de asemenea să actualizeze certificatele sanitare în noul an, astfel încât dovada unui test negativ nu va mai fi suficientă pentru acces într-o varietate de locaţii, transformând efectiv certificatul sanitar într-un certificat de imunizare. Întrebat, premierul Jean Castex nu a spus care va fi statutul persoanelor recuperate după infecţia COVID-19 în cadrul noului sistem.

Restricții din cauza Omicron. Măsuri în Franța, Marea Britanie, Italia, Grecia, Germania, Irlanda, Danemarca, Olanda

Varianta Omicron, a cărei viteză de răspândire este "fulgerătoare în jurul nostru în Europa","se va răspândi foarte repede până la punctul de a deveni dominantă de la începutul anului 2022" în Franţa, a anunţat premierul Jean Castex. Numeroase țări europene adoptă noi restricții.

Anunţul a fost făcut la finalul unui consiliu de apărare sanitară care s-a întrunit pentru a lua în considerare noi măsuri în faţa celui de-al cincilea val de COVID-19 şi a variantei extrem de contagioase Omicron. Varianta Omicron, a cărei viteză de răspândire este "fulgerătoare în jurul nostru în Europa","se va răspândi foarte repede până la punctul de a deveni dominantă de la începutul anului 2022" în Franţa, a anunţat premierul Jean Castex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel