Sute de migranți în Mediterană. Cifre înfiorătoare în acest an

Peste 730 de migranți au fost salvați în 24 de ore, de sâmbătă până duminică, în largul Libiei. Două femei, în schimb, au murit de hipotermie, au anunțat gărzile de coastă italiene.

Operațiunile de salvare au vizat cinci mari bărci pneumatice și alte cinci mici ambarcațiuni din lemn sau pneumatice, între sâmbătă dimineața și duminică dimineața, mai multe intervenții având loc în plină noapte.

Sâmbătă, mai mulți migranți au fost salvați din apă și, în ciuda mai multor cazuri de hipotermie, nu au existat pierderi de vieți, scrie Agerpres.

În timpul nopții însă, aceleași echipe de ajutor nu au mai putut face nimic pentru două femei găsite fără suflare într-o altă barcă mare care luase apă, fiind în parte dezumflată.

Printre migranții salvați sâmbătă figurează mai multe familii siriene din Alep, care călătoreau cu copii foarte mici.

Migranți și salvatori, toți epuizați, se îndreptau duminică spre Italia, țară care, potrivit autorităților, la acest final de săptămână a consemnat debarcarea, pe coastele sale, a peste 173.000 de migranți în acest an, cu 12% mai mult decât în 2015 și cu 1% mai mult decât recordul de 170.000 de sosiri înregistrat în 2014.

Creșterea riscurilor, cauzată de condițiile meteo nefavorabile, a încetinit permanent plecările între noiembrie și primăvară, dar ritmul rămâne susținut în acest an, în timp ce navele de salvare sunt din ce în ce mai rare.

Conform ONU, cel puțin 4.700 de persoane au murit sau dispărut în acest an încercând traversarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel