Surpriză la alegerile prezidențiale din Polonia: Bronislaw Komorowski îşi recunoaşte înfrângerea

Actualul președinte, Bronislaw Komorowski, și-a recunoscut înfrângerea la alegerile prezidențiale din Polonia. deși era văzut ca favorit pentru al doilea mandat.

Bronislaw Komorowski era văzut ca favorit pentru un al doilea mandat, iar înfrângerea sa arată dorinţa alegătorilor de a vedea feţe noi şi sentimentul că nou-găsita prosperitate a Poloniei nu este distribuită în mod egal, scrie Mediafax.

Preşedintele în exerciţiu, un aliat al premierului Ewa Kopacz, a anunţat că îşi recunoaşte înfrângerea după un exit-poll care arată că a câştigat 47 de procente faţă de 53 la sută cât a obţinut adversarul său conservator, Andrzej Duda Duda. Rezultatele oficiale nu au fost încă anunţate.

"Vă respect alegerea", a declarat Komorowski în faţa unui grup de susţinători. "Îi doresc adversarului meu o preşedinţie de succes".

Victoria lui Duda, în vârstă de 43 de ani, marchează prima victorie electorală majoră în decurs de aproape un deceniu pentru partidul său, Lege şi Justiţie. Acesta este apropiat de Biserica Catolică, conservator din punct de vedere social şi pieţele îl văd ca fiind mai puţin prietenos pentru afaceri decât Platforma Civică aflată la guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel