Superstaruri antiinflamatorii de iarnă, primăvară, vară, toamnă. Opțiuni excelente în funcție de sezon

Foto Pexels
Foto Pexels

Alimentele antiinflamatorii de care să te bucuri se pot schimba în funcție de anotimpuri.

Cercetările nu au analizat în mod specific beneficiile antiinflamatorii ale consumului de alimente care sunt de sezon. „Dar este în general acceptat faptul că mâncând ceea ce este de sezon este posibil să fie mai proaspăt și, evident, există și alte beneficii, inclusiv cele pentru mediu”, spune Natalie McCormick, cercetător în medicină la Harvard Medical School.

Când vine vorba de alimente antiinflamatorii, obiectivul ar trebui să fie acela de a încorpora cât mai multe în dieta generală. „Accentul nostru se pune acum pe modelele de alimentație, deoarece se pare că interacțiunile dintre alimente și combinațiile lor au un efect mai mare decât alimentele individuale”, spune McCormick.

Trei diete în special, spune ea, conțin combinația potrivită de elemente: Dieta mediteraneană, dieta DASH și Indicele alternativ de alimentație sănătoasă. Aceste diete sunt similare prin faptul că pun accentul pe alimentele care sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind antiinflamatorii, cum ar fi fructele și legumele colorate, cerealele integrale, leguminoasele și grăsimile sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și untul de nuci. Dar, la fel de important, aceste diete elimină și alimentele – cum ar fi gustările foarte procesate, carnea roșie și băuturile zaharoase – care pot crește nivelul markerilor inflamatori din interiorul organismului, inclusiv o substanță numită proteină C reactivă, se precizează pe drvasiradulescu.ro.

Cerealele integrale, leguminoasele și uleiurile sănătoase pentru inimă pot fi alimente de bază pe tot parcursul anului, dar amestecați și asortați-vă fructele și legumele pentru mai multă varietate.

Mai jos, câteva opțiuni excelente în funcție de sezon.

 

Superstaruri antiinflamatorii de iarnă


În lunile reci de iarnă, gândiți-vă la verde. Multe legume cu frunze verzi sunt vedete în acest anotimp, inclusiv varza kale. Legumele rădăcinoase, cum ar fi sfecla, sunt o altă opțiune excelentă și rezistentă pe timp de iarnă. Îndreptați-vă spre cartofi dulci și napi. Alte opțiuni de încercat sunt kiwi, varza de Bruxelles, lămâile, portocalele și ananasul.

 

Superstaruri antiinflamatorii de primăvară


Când sosesc lunile de primăvară, căutați sparanghelul, caisele, avocado, rubarba, morcovii, ciupercile și țelina, precum și ierburile proaspete.

 

Superstarurile antiinflamatorii de vară


Vara este perioada de vârf pentru multe tipuri de produse și veți avea o mulțime de opțiuni. Fructele de pădure sunt o opțiune excelentă. Încercați diferite soiuri de afine, mure și căpșuni. Încercați, potrivit sursei citate, cireșe, vinete, dovlecei, pepene verde, fasole verde, pepene galben, piersici, prune.

 

Superstarurile antiinflamatorii ale toamnei


Nimic nu spune toamnă ca un măr crocant și crocant. Dar există și o mulțime de alte alimente antiinflamatorii pe care să le încercați, cum ar fi varza, conopida, usturoiul, dovleacul de iarnă, păstârnacul, mazărea, ghimbirul și toate tipurile de salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel