Ingrediente
600 grame ciuperci spălate şi curăţate, de pădure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpiţe, ghebe şi câţiva iuţari)
1 ceapă
1 morcov
5 linguri ulei floarea soarelui
4 castraveţi muraţi
2 linguri pastă de tomate
2 foi de dafin
2,5 l stock de legume
1 lingură făină albă
sare după gust
piper după gust
200 gr măsline fără sâmburi
1 legătura pătrunjel
1 felie de lămâie pentru fiecare porţie
Vezi și: Cum faci CHIFTELE de POST. Rețeta numai bună în Postul Crăciunului!
Cum se prepară
Spălăm ceapa, o tocăm şi o călim în 3 linguri de ulei, timp de 2 minute. Adăugăm morcovul spălat şi dat prin razătoarea mare. Mai lăsăm 2-3 minute. Adăugăm pasta de tomate şi făina. Amestecăm şi mai înăbuşim 2 minute, potrivit bucataras.ro.
În paralel, ciupercile spălate le călim separat într-o tigaie în celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute. Castraveţii îi tăiem cubuleţe şi-i fierbem separat 8 min, adăugăm peste morcov şi ceapa, înăbuşim 5 minute. Adăugăm ciupercile şi mai înăbuşim 5 minute. Adăugăm măslinele, stock-ul de legume şi foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute, acoperit cu capac.
Pătrunjelul spălat şi zvântat îl tocam mărunt. Se serveşte cu câte o feliuţă de lămâie şi verdeaţa proaspătă. Când nu e post se poate servi şi cu smântână sau cu iaurt.
Vezi și: Mici sârbești de post. Sunt demențiali! Trebuie să încerci rețeta asta
Rețetă rapidă de post: Chiftele pufoase, foarte ușor de făcut. Gust surprinzător de bun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News