Summit Coreea de Nord. Coreea de Sud. Kim Jong-un, la plimbare pe fâșie

kim
kim

Șefii celor două state vor avea activități comune, dar vor mânca separat.

 

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va trece pe jos linia de demarcaţie militară care separă cele două Corei, pentru a participa la summitul istoric de vineri, a informat, joi, preşedinţia sud-coreeană citată de agenţia EFE și preluată de Agerpres. 
Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, îl va aştepta pe omologul său de cealaltă parte a demarcaţiei la ora locală 9,30 (0,30 GMT), ambii şefi de stat urmând să fie însoţiţi de o gardă de onoare până la Casa Păcii, clădirea care va găzdui reuniunea şi care este situată în partea sudică a frontierei militarizate intercoreene.

[citeste si]

Primul, de la finalul războiului

În acest fel, Kim Jong-Un va deveni primul lider nord-coreean care păşeşte pe pământ sud-coreean de la finalul Războiului din Coreea (1950-1953), care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace.
După sesiunea de dimineaţă, ambii lideri vor planta un copac, într-o ceremonie simbolică, vor lua prânzul separat şi se vor întoarce la discuţii, iar la finalul reuniunii vor semna un acord şi vor face un "anunţ", după cum a explicat un purtător de cuvânt al Seulului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel