SUMA URIAȘĂ plătită pentru un diamant. Este un RECORD!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

O nestemată roz "de excepţie", care provine din cel mai mare diamant brut roz descoperit vreodată în Rusia, a fost vândută la licitaţie la Geneva, miercuri seara, pentru o sumă uriașă.

Nestemata a fost vândută pentru suma de 26,6 milioane de dolari de casa Sotheby's, informează AFP. Denumită "Le Spectre de la Rose", după celebra creaţie a baletului rusesc, această nestemată de 14,83 de carate reprezintă cel mai mare diamant de acest tip - violet-roz din clasa "vivid" - pus în vânzare în cadrul unei licitaţii, scrie Agerpres.

De dimensiuni ovale, piatra preţioasă măsoară 1,7 cm lungime şi 1,27 cm lăţime. După câteva minute, diamantul, scos la licitaţie online din cauza pandemiei de coronavirus, a fost vândut pentru suma de 21 de milioane de franci elveţieni, sau 26,6 milioane de dolari, inclusiv comision.

Piatra preţioasă, extrasă şi tăiată dintr-un diamant brut de 27,85 carate

Benoit Repellin, director de vânzări în cadrul departamentului destinat bijuteriilor de top de la Sotheby's din Geneva, a declarat că este vorba despre un record pentru un diamant violet-roz. Înainte de licitaţie, casa Sotheby's i-a estimat valoarea între 23 şi 28 de milioane de dolari. Piatra preţioasă a fost extrasă şi tăiată dintr-un diamant brut de 27,85 carate - cel mai mare diamant brut roz extras în Rusia.

Diamantul a fost descoperit în Iacutia, în nord-estul Siberiei, în 2017, de grupul rus Alrosa şi a fost nevoie de un an de muncă minuţioasă pentru a-l tăia oferindu-i-se forma ovală minunată şi păstrându-i-se în acelaşi timp culoarea strălucitoare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel