EXCLUSIV  Subiectul care le SPERIE pe femei. Răspuns GENIAL la întrebarea Danei Săvuică: "Impact PUTERNIC, o realitate"

Medicul Florin Ioan Bălănică a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL, despre menopauza la femei. Cum a explicat fenomenul, la întrebarea Danei Săvuică. 

 

"Mă bucur că discutăm acest subiect pentru că, fără dubiu, afectează o mare parte din populația feminină. Specialiștii trebuie să fie alături de femeie în toate etapele fiziologice din viața ei. Menopauza se pregătește, adică trebuie să știm și avem armele de a ne da seama dacă este momentul ca o femeie să se pregătească de menopauză și cum trebuie să facă acest lucru, pentru că vorbim de un joc hormonal în care ea intră și care la un moment dat o afectează atât din punct de vedere fizic, psihic, dar și emoțional. Menopauza la femei este determinată genetic, pe când andropauza la bărbați nu. Noi suntem o copie a genei mame cu o copie a genei tatălui și acolo se scriu niște informații. 

La bărbați lucrurile sunt mult mai simple, cum îmi place mie să spun, noi suntem niște mașini simple, mecanice, pe când femeile sunt niște mașini complicate, cu foarte mulți senzori și tocmai  de aceea atenția trebuie să fie sporită. Perioada de pre-menopauză, menopauză de pregătește din mai multe etape. 

Sigur, există și posibilitatea de a prelungi menstruația și de a duce mai departe starea asta de "tinerețe", pentru că da, este corect, o bună parte a femeilor consideră că atâta timp cât au menstruație sunt tinere, iar în momentul în care menstruația a dispărut ajungem la bătrânețe, iar acest impact emoționat puternic este o realitate", a declarat Florin Ioan Bălănică, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel