SUA, mutare SURPRIZĂ: Retragem 2200 de trupe

Statele Unite ale Americii au luat o decizie istorică și vor retrage peste 2000 de militari aflați în una din cele mai fierbinți zone ale planetei.

SUA vor retrage 2.200 de soldați din Irak până la sfârșitul lunii septembrie, a declarat comandantul său din Orientul Mijlociu, generalul Kenneth McKenzie. Acesta a spus că prezența trupelor va fi redusă de la aproximativ 5.200 la 3.000 în septembrie.

Cei rămași vor continua să îi consilieze și să asiste forțele de securitate irakiene în „dezrădăcinarea ultimelor rămășițe” ale grupului jihadist Statul Islamic. Luna trecută, președintele american Donald Trump a reafirmat că intenționează să scoată toate trupele din Irak cât mai curând posibil. 

Donald Trump a promis o atitudine pacifistă

Decizia vine în contextul în care, în 2016, Donald Trump a promis că o să scoată țara din ceea ce el numea „războaie nesfârșite”, potrivit BBC.

De asemenea, Donald Trump este nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din anul 2021, ca urmare a soluționării conflictului dintre Israel și Emiratele Arabe Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel