SUA închide consulatul Rusiei din San Francisco

Donald Trump
Donald Trump

Departamentul american de Stat a cerut joi Federației Ruse să-și închidă consulatul din San Francisco și două anexe diplomatice, una din Washington DC și cealaltă din New York, ca răspuns la decizia Kremlinului de a reduce numărul diplomaților americani aflați la post în Rusia, informează agențiile internaționale de presă.

După ce Congresul SUA a aprobat noi sancțiuni împotriva Rusiei, Moscova a cerut Washingtonului ca numărul diplomaților americani în Rusia să fie de cel mult 455, adică egal cu cel al diplomaților ruși din SUA, astfel că Departamentul american de Stat este nevoit să-și retragă din Rusia 755 de diplomați.

"Credem că această acțiune a fost nepotrivită și dăunătoare pentru dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre", a subliniat joi, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

"În conformitate cu spiritul parității invocat de ruși, îi cerem guvernului rus să-și închidă Consulatul General din San Francisco, o anexă a cancelariei din Washington DC și anexa consulară din New York City. Acestea trebuie închise până la 2 septembrie", a precizat Nauert, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel