SUA: Avion prăbușit, după un anunț de deturnare

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

 Un avion, fără pasageri la bord, s-a prăbuşit după o "decolare neautorizată" de pe aeroportul internaţional Seattle-Tacoma (nord-vestul SUA), au anunţat autorităţile din domeniul aviaţiei civile americane, citate de dpa şi canalul de televiziune NBC. Potrivit AFP, avionul s-a prăbuşit la decolare. 

Potrivit NBC, Garda de coastă americană anunţase anterior că a primit o informaţie despre deturnarea unui avion de pe aeroportul din Seattle vineri. 

Peste 15 minute după aceea, autorităţile au fost informate că în apropiere de insula Ketron, statul Washington, se ridică o coloană de fum. Departamentul şerifului din comitatul Pierce a confirmat prăbuşirea avionului în acest loc. 

Într-o postare pe Twitter a aeroportului se precizează:"Un angajat al unei companii aeriene a efectuat o decolare neautorizată fără pasageri de pe Sea-Tac. Aparatul s-a prăbuşit la sud de Puget Sound. Aeroportul din Seattle şi-a reluat activitatea în regim normal". 

Potrivit primelor informaţii, este vorba de un avion bimotor cu elice de tipul Bombardier Q400. 

A fost alertă de securitate 

"Decolarea neautorizată" a avionului a declanşat o alertă de securitate pe aeroportul internaţional din Seattle-Tacoma. 

Două avioane militare F-15 au supravegheat şi urmărit avionul la decolare, dar nu au intervenit în incident, au precizat serviciile poliţiei locale, citate de AFP. 

De altfel poliţia a respins orice caracter terorist al incidentului. 

"Nu este un incident terorist. Informaţia este confirmată. Este vorba de sinuciderea unui singur om. Ştim cine este. Nimeni altcineva nu este implicat", a subliniat pe Twitter poliţia din comitatul Pierce, fără să ofere precizări cu privire la identitatea autorului şi circumstanţele zborului avionului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel