SUA intervine în conflictul din Nagorno-Karabah. Cer încetarea imediată a atacurilor

Adjunctul secretarului de stat al SUA a discutat cu miniștrii de externe din Azerbaijan și Armenia.

Adjunctul secretarului de stat al SUA, Stephen Biegun, a discutat cu miniştrii de externe din Azerbaidjan şi Armenia şi a cerut o încetare imediată a focului în regiunea Nagorno-Karabah, a anunţat Departamentul de Stat american, relatează Agerpres, citând Reuters. 

În convorbirile purtate cu cei doi miniştri, Biegun şi-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la informaţiile privind escaladarea acţiunii militare şi extinderea teatrului de operaţii în conflictul din Nagorno-Karabah", a indicat departamentul într-un comunicat.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel