Strasbourg: afişe cu Trump pentru a stimula prezența la vot

Primăria oraşului Strasbourg, Franța, foloseşte afişe cu Trump pentru a-i stimula pe europeni să meargă la vot.

Primăria Strasbourgului a lipit în această săptămână circa o sută de afişe în oraş în care este prezentat chipul preşedintelui american Donald Trump parţial mascat de simbolurile europene pentru a-i încuraja pe alegători să voteze la scrutinul european din luna mai, relatează AFP. Sloganul acestei campanii care încearcă să reamintească implicit importanţa Uniunii Europene în faţa Americii lui Trump este: 'De data asta mă înscriu, votez'.

'Este normal ca Strasbourgul, capitală europeană, să joace un rol pentru ca cetăţenii să se înscrie pe listele electorale', a spus Jean-Francois Lanneluc, director de comunicare al primăriei socialiste. 'Când lansăm o campanie de comunicare, încercăm să fie văzută: este nevoie de o asperitate. Atunci când există una, ea nu trece neobservată. Ea provoacă o dezbatere şi este cu atât mai bine', a adăugat el.

Afişele au stârnit reacţii

'Europa rămâne un fel de model de susţinut împotriva tentaţiilor izolaţioniste, ceea ce întruchipează Trump. Când vedem cum tratează Europa... Mesajul este asumat, am măsurat riscurile, ştiam că acest lucru va provoca dezbatere', a mai spus el. Lipite începând de miercuri dimineaţă, afişele au stârnit reacţii, iar mai multe oraşe au solicitat deja municipalităţii din Strasbourg să le ofere dreptul să folosească aceeaşi campanie, 'ceea ce este posibil, deoarece nu este protejată de drepturi de autor', a mai spus Lanneluc.

n faţa unor eventuale acuzaţii de părtinire, primăria din Strasbourg îşi asumă riscurile. 'Ştiam că putea fi instrumentalizată, dar nu există comunicare reuşită fără riscuri', a mai declarat el. Alegerile europene vor avea loc între 23 şi 26 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel