Stenogramele din dosarul lui Alin Trășculescu pot lovi în USL

 Potrivit informațiilor România Tv, DNA îl monitoriza de mai multe luni pe deputatul PDL Alin Trășculescu. Liderul PDL Vrancea a fost acuzat că și-a negociat influența asupra reprezentanților autorităților locale din județ și asupra funcționarilor Ministerului Dezvoltării. El ar fi promis denunțătorului să îl ajute să obțină contracte de investiții pentru obiective în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

"În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatul Trăşculescu Alin - Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu Alin-Silviu sumele solicitate", arată un comunicat al DNA.

Dacă la Ministerul Dezvoltării, până în aprilie 2012, au fost reprezentanți ai PDL, Vrancea este condusă de USL, care controlează atât Consiliul Județean cât și primăriile orașelor importante.

De altfel, în presa locală s-a lansat ipoteza unei ”trădări” a lui Trășculescu, care ar fi urmat să treacă la USL. În această perspectivă,monitorizările DNA, respectiv înregistrările telefonice și ambientale, ar putea afecta mai degrabă imaginea PSD, decât a PDL, în măsura în care vor apărea în stenograme lideri ai partidului de guvernământ negociind cu Opoziția contracte sau înțelegeri subterane. Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, s-a declarat șocat de reținerea lui Trășculescu. "Sunt absolut şocat. Nu-mi vine să cred, din cauza faptului că nu te gândeşti niciodată că o carieră în Parlamentul României, aflat la primul mandat, poate să aibă asemenea legături. Aştept punctul de vedere oficial al DNA", a declarat şeful CJ  Vrancea, Marian Oprişan. Vasile Blaga a afirmat că PDL va vota pentru ridicarea imunității deputatului și a recunoscut că incidentul afectează campania ARD. Totuși, electoratul PDL este mai disciplinat și nu vor fi mai pierderi, susțin analiștii politici, în vreme ce nehotărâții de care are nevoie USL pentru a face un scor confortabil ar putea fi influențați de un scandal care implică nume grele din PSD Vrancea.

Totuși, potrivit unei simulări realizate de De Ce News cu privire la căștigătorii colegiilor pentru viitorul Parlament, în Colegiul 5 Mărășești, unde este înscris Alin Trășculescu, câștigător este dat reprezentantul USL cu peste 5o% din voturi, iar la redistribuire este greu de crezut că deputatul prindea un nou mandat.

Cert este că Trășculescu va fi pe listele de candidați la alegerile parlamentare din 9 decembrie, chiar și în cazul emiterii unui mandat de reținere pentru 29 de zile de către instanța de judecată.

DNA a emis un comunicat, detaliind cazul, dar sunt așteptate stenogramele care se prezintă instanție în astfel de procese. Iată cum prezintă comunicatul DNA momentul flagrantului:” Trăşculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător, au descoperit procurorii anticorupţie. Din banii pretinşi, inculpatul Trăşculescu Alin-Silviu a primit, prin intermediul lui Calotă Marian-Valeriu, în mai multe tranşe, suma totală de 464.000 lei. Pentru a crea aparenţa de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calotă Marian-Valeriu, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, încheiate între firma denunţătorului şi SC MARYNA EXCLUSIV SRL, firma lui Calotă Marian-Valeriu, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale. În acest mod, din contul firmei denunţătorului în contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL a fost transferată suma totală de 404.000 lei. La data de 10 noiembrie 2012, inculpatul Calotă Marian-Valeriu a primit de la denunţător suma de 50.000 lei, pentru a fi remisă inculpatului Trăşculescu Alin-Silviu, la cererea acestuia. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel