Stare de alertă în SUA: Mai multe tornade au devastat sudul țării

tornada_apa_47005000
tornada_apa_47005000

Cel puţin trei oameni au murit şi alţi 31 au fost răniţi în Statele Unite după ce o serie de tornade a devastat partea de sud a ţării. 

În Louisiana, Mississippi şi Florida, meteorologii au observat 27 de vârtejuri care au distrus zeci de clădiri şi au făcut prăpăd în parcurile de rulote, informează Euronews. Autorităţile au avertizat că vremea rea va continua, iar guvernatorii din trei state au declaratstare de urgenţă.

Cel puţin trei persoane au murit, după ce mai multe tornade puternice s-au produs în sudul SUA, regiune pentru care au fost emise noi avertizări meteo. Cele mai afectate state de tornade sunt Louisiana şi Mississippi. Două persoane au murit în Convent, Louisiana, după ce rulota în care locuiau a fost distrusă de tornadă. De altfel, 90% dintre cele 160 de case mobile au fost distruse, iar 31 de oameni au fost răniţi.

Martorii au povestit că rulotele au fost ridicate în aer şi aruncate la o distanţă considerabilă, iar guvernatorul statului a declarat că doar printr-o minune nu au murit mai multe persoane din parcul de rulote, pentru că majoritatea locuitorilor se aflau înăuntru. 

O altă persoană a murit în oraşul Purvis din sudul statului Mississippi, acolo unde un vârtej a smuls un perete întreg al unei clădiri plină cu oameni. 

Şi în nordul statului Florida, în oraşul Pensacola, a avut loc o tornadă, fără a se înregistra vreun deces. Potrivit presei locale, mii de oameni au rămas însă fără energie electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel