Sportivii români au primit o medalie de aur, două de argint și una de bronz-ultimă oră

Sportivii români Gabriel Sîncrăian și Gheorghii Cernei au cucerit, joi, o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în limitele categoriei 85 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Forde (Norvegia).

Sîncrăian a cucerit aurul la smuls și argintul la aruncat și total, în timp ce Cernei a obținut bronzul la total.

Gabriel Sîncrăian s-a impus la smuls cu 169 kg, după ce a ratat prima tentativă, la 165 kg. Locul al doilea a fost ocupat de Aleksandri Pielieșenko (Ucraina), cu 168 kg, iar pe trei s-a clasat francezul Giovanni Battista Bardis, cu 166 kg. Cernei, cu 165 kg, a terminat pe patru, ratând ultima tentativă, la 167 kg.

La aruncat, Sîncrăian a obținut argintul, cu 202 kg, fiind devansat de Pielieșenko, 204 kg, în timp ce bronzul a fost adjudecat de italianul Antonino Pizzolato, cu 197 kg. Cernei a ocupat poziția a cincea, cu 193 kg, după ce a ratat ultimele două încercări, la 197 kg și 198 kg. Sîncrăian a ratat și el ultima tentativă, la 205 kg, care i-au fi adus aurul la aruncat și total.

La total, Pielieșenko a ocupat prima poziție, cu 372 kg, urmat de Sîncrăian, 371 kg, și de Cernei, 358 kg.

Sportivii români au încheiat competiția cu un total de 15 medalii, patru de aur, patru de argint și șapte de bronz, la Europenele de la Forde (Norvegia). Cristina Iovu (53 kg) a obținut aur la total și aruncat și bronz la smuls, Monica Suneta Csengeri (48 kg) a luat aurul la smuls și bronz la total, Irina Lepșa (58 kg) a câștigat medalii de argint la aruncat și la total, Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg) a cucerit bronzul la total, Dumitru Captari (77 kg) a luat bronz la smuls, aruncat și total, Gabriel Sîncrăian (85 kg) a cucerit aurul la smuls și argintul la aruncat și total, iar Gheorghii Cernei (85 kg) a luat bronzul la total.

Obiectivul delegației României la Campionatele Europene era câștigarea a două medalii și clasarea a doi sportivi pe locurile 4-6, potrivit lui Nicu Vlad, președintele FR Haltere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel