Spionaj pentru Rusia. Iurie Bolboceanu, parlamentar Moldova, reținut

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost reținut de organele de drept din Republica Moldova într-un dosar penal de spionaj și trădare de țară, a relatat duminică portalul Unimedia.info, citând Newsmaker.

Nu este clar statutul fostului deputat în acest dosar, dar în decizia Procuraturii moldovene din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziții la domiciliul acestuia se indică faptul că acțiunea juridică a fost declanșată încă în vara anului 2016, conform art. 337 — "trădare de Patrie" — , și art.338 — "spionaj", conform presei de la Chișinău, care precizează că Bolboceanu a fost reținut în data de 17 martie.

Potrivit dosarului, fostul deputat ar fi avut legături cu un asistent al atașatului militar al Rusiei în Republica Moldova, Alexandr Grudin. În decizie se arată că, în timpul întâlnirilor, Grudin și Bolboceanu "luau măsuri stricte de precauție".

"Luând în considerare evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofițerilor serviciilor speciale rusești în organizarea sau susținerea unor acțiuni direcționate spre destabilizarea situației social-politice în țară", se arată în documentul procuraturii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel