Speranțe SPULBERATE. Niciun semn de viață printre dărâmăturile din Beirut

După trei zile de căutări salvatorii din Liban spun că nu există șanse de a găsi persoane rămase în viață.

Salvatorii care au săpat prin dărâmăturile unei clădiri din Beirut pentru a treia zi la rând au spus că nu mai există speranță de a găsi pe cineva în viață după ce a trecut mai mult de o lună de la explozia devastatoare ce a spulberat capitala Libanului, scrie Reuters.

Aproximativ 50 de lucrători de salvare și voluntari, inclusiv o echipă specializată din Chile, au lucrat timp de trei zile pentru a găsi persoane rămase în viață după ce joi senzorii au detectat semne de respirație și căldură printre mai multe dărâmături.

"Din punct de vedere tehnic vorbind, nu există semne de viață", a declarat Francisco Lermanda, șeful grupului voluntar de salvare Topos Chile, într-o conferință de presă sâmbătă seara, adăugând că salvatorii au cercetat 95% din clădire.

 

Ce au fost semnele detectate de specialiști

Semnele de viață detectate în ultimele două zile, ar fi fost respirații ale colegilor salvatori deja aflați în clădire, preluați de echipamentul lor sensibil. Lermanda a spus că eforturile se vor concentra acum pe curățarea dărâmăturilor și găsirea de rămășițe.

„Nu ne oprim niciodată cu nici măcar un procent de speranță.Nu ne oprim niciodată până nu se termină treaba.”, a spus Lermanda.

Explozia din 4 august a ucis aproximativ 190 de oameni, a rănit alte 6.000 și a devastat cartiere întregi. Autoritățile au organizat vineri ceremonii pentru a marca o lună de când explozia a izbucnit într-un oraș aflat deja în criză economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel