Specialist în aviație, bomba după prăbușirea din Iran: Nu se exclude un atac terorist!

Un specialist în aviație a vorbit despre avionul prăbușit în Iran.

Fostul şef al Aviaţiei Civile din România, generalul Sorin Stoicescu, a spus, pentru Mediafax, că nu este exclusă varianta unui atac terorist sau cea a unui atac de la sol, în cazul avionului ucrainean prăbușit, miercuri dimineața, la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport din Iran.

„Nu se exclude să fi fost un atac terrorist, nu se exclude să fi fost un atac de la sol, dar altul decât cele la care se gândește toată lumea, adică legătură cu lansarea acelor rachete balistice. (...) După decolare care presupun că a avut loc după ce comandantul aeronavei a făcut controalele necesare, (...) cam după două minute și jumătate de la decolare, comandantul echipajului a raportat a funcționare proastă a unuia dintre motoare, inclusiv căderea acestuia", a explicat specialistul în aviație. 

Este posibil ca pilotul să fi pierdut controlul aeronavei

Conform sursei citate, din acel moment, este posibil ca pilotul să fi pierdut controlul aeronavei.

„Se presupune că acest accident nu are alte cauze, nu este nimic legat de lansarea acelor rachete balistice pentru că sistemele sunt foarte bine controlate și nu aveau niciun interes că iranienii să trimită o rachetă către aeroportul lor internațional. Autoritățile iraniene vor formă o comisie de investigație. (...) Nu se exclude să fi fost un atac terrorist, nu se exclude să fi fost un atac de la sol, dar altul decât cele la care se gândește toată lumea, adică legătură cu lansarea acelor rachete balistice", a adăugat Stoicescu.

180 de oameni au murit

Un număr de 180 de pasageri aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internațional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene, citează Mediafax.

Iranul a desfășurat atacuri cu rachete la baze militare din Irak, unde erau staționate trupe americane, au informat oficialii de la Washington și Teheran.

Relațiile deja tensionate între SUA și Iran s-au înrăutățit după ce armata americană l-a asasinat vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel