SONDAJ CNMR/CURS despre personalitățile României. Bichir, surprins de votanți

Scutaru Cristina / 27 oct 2018 / 15:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În urma unui sondaj realizat de CURS la comanda Coaliției Naționale pentru Modernizrea României (CNMR), românii au declarat în proporție de 75% că știu exemple de personalități sau instituții care au construit România Mare. 

Întrebarea a fost una deschisă, iar dintre personalitățile menționate se remarcă: Regele Ferdinand, Familia Brătianu, Mareșalul Averescu, Armata Română etc.

În același timp, 84% dintre români se declară patrioți, aspect care corelat cu procentul covârșitor al românilor care consideră că jignirea/batjocorirea însemnelor naționale (steag, stemă, imn) trebuie sancționată cu închisoarea și nu cu amendă administrativă, denotă creșterea sentimentului patriotic și de apărare a valorilor naționale.

Ce a spus Bichir

"Creșterea sentimentului patriotic și apărarea însemnelor naționale este o "mângâiere" pe sufletul bunicilor și străbunicilor noștri. Iar nominalizarea lui Ferdinand, Brătianu sau Averescu ca și contributori ai Unirii de la 1918 arată că poporul român nu este nici pe departe atât de ignorant și alienat spiritual cum încearcă să inducă și să manipuleze personaje interesate de un popor fără identitate și convingeri. Felicitări popor român!", a declarat istoricul Florian Bichir, vicepreședinte CNMR.



STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25