SONDAJ CNMR/CURS despre personalitățile României. Bichir, surprins de votanți

Sondaj de opinie
Sondaj de opinie

În urma unui sondaj realizat de CURS la comanda Coaliției Naționale pentru Modernizrea României (CNMR), românii au declarat în proporție de 75% că știu exemple de personalități sau instituții care au construit România Mare. 

Întrebarea a fost una deschisă, iar dintre personalitățile menționate se remarcă: Regele Ferdinand, Familia Brătianu, Mareșalul Averescu, Armata Română etc.

În același timp, 84% dintre români se declară patrioți, aspect care corelat cu procentul covârșitor al românilor care consideră că jignirea/batjocorirea însemnelor naționale (steag, stemă, imn) trebuie sancționată cu închisoarea și nu cu amendă administrativă, denotă creșterea sentimentului patriotic și de apărare a valorilor naționale.

Ce a spus Bichir

"Creșterea sentimentului patriotic și apărarea însemnelor naționale este o "mângâiere" pe sufletul bunicilor și străbunicilor noștri. Iar nominalizarea lui Ferdinand, Brătianu sau Averescu ca și contributori ai Unirii de la 1918 arată că poporul român nu este nici pe departe atât de ignorant și alienat spiritual cum încearcă să inducă și să manipuleze personaje interesate de un popor fără identitate și convingeri. Felicitări popor român!", a declarat istoricul Florian Bichir, vicepreședinte CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel