Somonul are atât de multe beneficii pentru sănătatea noastră și, desigur, pentru și fericirea noastră. Somonul este un mare aliat în lupta cu bolile de inimă și asta din cauza numărului mare de acizi grași omega-3. De asemenea, acest pește ne oferă proteine slabe și o cantitate suficientă de vitamina B și potasiu.
Iată o rețetă cu somon, usturoi și unt, de care cu siguranță vă veți îndrăgosti.
Ingredientele de care aveți nevoie:
1 file mare de somon,
sare și piper negru măcinat,
2 lămâi, feliate subțire,
6 linguri de unt topit,
2 linguri miere,
3 căței de usturoi, tocați,
1 linguriță frunze de cimbru tocate
1 linguriță oregano uscat
pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnitură
Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Preîncălziți cuptorul la 350°. Pulverizați o foaie de copt cu unei de gătit și puneți-o într-o tavă din folie. Formați în tavă în pat din feliile de lămâie.
Asezonați somonul cu sare și piper, puneți pielea de somon pe tava și apoi puneți Mai multe felii de lămâie deasupra.
Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Bateți untul, mierea, usturoiul, cimbru și oregano într-un castron mic. Se toarnă amestecul peste somon. Acum nu vă mai rămâne nimic de făcut decât să dați somonul la cuptor
Gătiți peștele timp de 25 de minute. Serviți somonul cald, după ce ați presărat pătrunjel proaspăt peste el. Poftă bună!
Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc
Pe grătar sau la cuptor, cu piure de legume, somonul este unul dintre peștii preferați de tot mai multă lume. Somonul este, de fapt un nume generic pentru mai multe specii de pești din familia Salmonide, native în oceanele Pacific și Atlantic, dar și în râurile tributare care se varsă în ele.
Printre alte specii de pești din aceeași familie, înrudite cu somonul, sunt și păstrăvii. În mod obișnuit, somonul trăiește și în apa dulce, și în apa sărată.
Somonul este considerat cel mai bun peste pentru alimentația noastră, și pe bună dreptate. Conține cantități ridicate de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. O porție de 100 de grame de somon are 155 de calorii, 21,6 grame de proteine și 6,9 grame de grăsimi.
Somonul este recomandat de medici și de specialiștii în nutriție datorită beneficiilor însemnate pe care le are pentru sănătatea noastră. Este un pește bogat în acizi grași Omega 3, considerați esențiali pentru organismul nostru. Corpul uman nu-i poate produce, așa că trebuie luați din hrana de zi cu zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu