Somalia: Atentat sângeros, soldat cu cel puțin 39 de morți

Cel puțin 39 de persoane au murit și aproximativ 50 au fost rănite duminică într-un atentat sinucigaș cu mașină-capcană într-o piață din Mogadiscio, a declarat un oficial local, la câteva zile după ce Somalia și-a ales un nou președinte, transmite Reuters.

Mașina era condusă de un kamikaze, a precizat Ahmed Abdulle Afrax, primarul districtului Wadajir unde s-a produs explozia, scrie Agerpres.

"Am transportat 39 de cadavre și există multe alte persoane rănite", a declarat pentru Reuters dr. Abdikadir Abdirahman, directorul unui serviciu de ambulanță.

Potrivit unui martor, piața unde s-a produs atentatul a fost distrusă.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă tot mai multe atentate teroriste sunt comise în Somalia de Al-Shabaab, grupare islamistă insurgentă care luptă împotriva guvernului susținut de ONU.

Fostul premier Mohamed Abdullahi Mohamed, care are și cetățenie americană, a fost ales la 8 februarie președinte al Somaliei în urma unui vot al parlamentarilor, promițând să lupte cu cele două flageluri majore din țară: corupția și combatanții islamiști shebab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel