EXCLUSIV  Problemă cu ambalajele pe care scrie atât de mic încât nu poţi citi. Horia Constantinescu, ANPC, declarații

Mihai Ciobanu / 12 sep 2019 / 15:30 Salveaza PDF Comentarii
Supermarket
Descriere foto: Supermarket

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a vorbit, la DC News, despre etichetarea produselor care se vând în România şi despre măsurile care se iau pentru ca etichetele pe care le poţi citi doar cu lupa să dispară. 

Horia Constantinescu a declarat că se fac demersuri pentru ca scrisul de pe ambalajele produselor să nu mai fie atât de mic încât să-ţi trebuiască o lupă pentru a-l citi, aceasta fiind o dovadă de respect a producătorilor şi importatorilor faţă de clienţii români.

"Ne-am întâlnit cu o asociaţie reprezentativă pentru produsele alimentare. Vă pot spune că unul dintre importatorii cei mai mari de ciocolată de anul trecut a depus diligenţele şi pe ambalaj va fi inscripţionat doar în limba română. (...) Haideţi să arătăm că, dacă în Rusia sunt inscripţionate în limba rusă, atunci poate ar trebui şi noi să fim respectaţi.

Limba română reprezintă o piaţă mare de desfacere, iar noi ca autoritate ne dorim încă de anul trecut – şi nu au fost puţine sancţiunile aplicate atunci când eram şef de control pentru acest lucru. Te trezeai că limba română era o chestie puchinită, mică, fotografiam cu telefonul şi măream imaginea pentru a putea citi. Cred că avem nevoie să fim respectaţi", a declarat Horia Constantinescu.  

VIDEO: 

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23