Șocoladină, rețeta veche de 100 de ani. O prăjitură minunată!

Șocoladina este un desert vechi de 100 de ani. Dacă nu l-ai gustat până acum, ar fi timpul să te apuci de treabă și să pregătești această minunăție de prăjitură.

Ingrediente/preparare cocă

- 125 gr. zahăr pudră

- 100 gr. făină

- 60 gr. unt

- 6 ouă

- un baton de vanilie

Cum se prepară

Se pune zahărul într - un bol împreuna cu gălbenușurile și albușurile bătute spumă. Se freacă cu lingura de lemn zahărul cu gălbenușurile timp de 6-7 minute, apoi se bat albușurile spumă. Se varsă făina cernută în bol și se pune și jumătate din albușuri. Se amestecă foarte ușor și se adaugă restul albușurilor, continuându-se iar amestecul. Se topește untul fără a-l încălzi și se toarnă în compoziție, scrie ebucataria.ro.

Odată coca făcută, se unge cu unt o formă, se presară cu făină și se pune coca - trebue să umple forma până la jumătate de cm de margine. Se coace la foc potrivit timp de 40 de minute. 

Vezi și: REȚETE DE POST. Supă de găluște de post

Ingrediente/preparare crema mousseline

- 75 gr zahăr bucăți

- 150 gr. ciocolată

- 200 gr. unt

- 3 gălbenușuri

Cum se prepară

Se pune zahărul cu o jumătate de ceașcă de apă într-o tigaie și se lasă să fiarbă în filet, adică legat. Se aruncă puțin câte puțin acest sirop fierbinte peste gălbenușuri, într-un bol, dizolvând cu telul și bătând totul până se răcește. Se topește ciocolata în ceașca cu apă, până se face o cocă alifioasă adăugând 50 gr. unt. În timpul acesta, se amestecă cu telul restul untului în siropul bătut cu gălbenușurile. Când ciocolata e răcită, se adaugă în cremă.

Vezi și: REȚETE DE POST. Ciorbă de varză lipovenească, reţeta veche

Asamblare

Odată biscuitul copt și răcit, se împarte în 3 blaturi peste care se așterne, pe fiecare, un strat gros de cremă cu unt și ciocolată. Apoi se garnisește cu aceeași cremă suprafața și pereții prăjiturii bine potrivite și apoi se garnisește cu sprițul. Pereții se presară cu migdale tocate și prăjite. 

*Rețeta de Șocoladină a fost publicată în volumul Dulciuri (1936), scrisă de Maria General Dobrescu, potrivit ebucataria.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel