Slatina: Containere de gunoi îngropate, sistem de colectare copiat de la spanioli

Autoritățile locale din Slatina, județul Olt, au copiat de la spanioli un sistem de colectare a deşeurilor în containere îngropate.

Localnicii din Slatina, județul Olt, au scăpat de imaginea urâtă a vechilor ghenede gunoi, dar și de mirosul greu emanat de acestea, grație noului sistem de colectare a deşeurilor în containere îngropate, implementat de autoritățile locale.

„În urma unei vizite în Spania am văzut acest sistem care mi s-a părut destul de eficient şi plus de asta şi economicos. Am luat acum decizia de a introduce şi la noi în Slatina. În momentul de faţă suntem singurul oraş care implementează acest sistem", a declarat Minel Prina, primarul Slatina, citează Digi 24.

În plus, sistemul este și foarte eficient și nici nu pune probleme mari șoferului care desevește astfel de mașină. 

„O maşină poate să deservească 150 de containere pe zi. Sistemul pe care l-am implementat la iniţiativa primăriei Slatina este foarte eficient. Este nevoie doar de un angajat, pe când la vechiul sistem era nevoie de un şofer şi de alţi 3 muncitori necalificaţi", a spus Maria Nicolae, director Salubritate.

„Este uşor de folosit. E nevoie doar de joistic pe care îl dau ori în faţă, ori în spate. Trebuie să fiu atent doar la cum se prinde containerul, restul face maşina", a povestit și şoferul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel