Situație unică în România în orașul lui Toma. "Mincinios, aservit politic, slugă. Nu accept"

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa extraordinară, cu 18 voturi pentru – din cei 23 de aleşi municipali prezenţi - şi patru împotrivă, noua organigramă a Primăriei Buzău. Au votat pentru proiectul de hotărâre consilierii locali ai PSD şi PNL, cărora li s-a adăugat unul dintre reprezentanţii PMP, Ion Marin. Odată cu intrarea în vigoare, la 1 noiembrie, a noii organigrame, vor dispărea nu mai puţin de 300 de posturi de poliţist local, posturi pe care vechea administraţie le-a înfiinţat fără a avea avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici; cu acea dată, poliţiştii locali în cauză vor primi prea­vize pentru 20 de zile lucrătoare.

Ion Marin, fostul şef al IPJ Buzău, consilier PMP, a comentat această situație spunând că nu vrea să fie făcut țap ispășitor pentru o chestiune care a fost pusă în concordanță cu legile țării.

"Nu pot fi pe placul tuturor, dar de la acest fapt la a fi făcut mincinios, aservit politic, slugă și alte asemenea "epitete" e o cale lungă și nu accept să fiu bălăcărit în necunoștință de cauză.

După cum se știe, ieri a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care o nouă organigramă va fi pusă în aplicare la Primăria Buzău.

Am fost unul dintre cei 18 consilieri locali care și-au dat votul pentru noua organigramă care, printre altele, duce la concedierea a 300 de polițiști locali.

Nu mă dezvinovățesc, dar nici nu vreau să fiu făcut țap ispășitor pentru o chestiune care a fost pusă în concordanță cu legile țării. De ce s-a ajuns la situația de față să răspundă cei care au avut de profitat de pe urma supradimensionarii organigramei.

Legea e imperativă și precizează, fără echivoc, care este norma de polițiști locali la mia de locuitori: 1. Nu intru în alte amănunte pentru că nu e treaba mea și-n plus au fost prezentate de factorii responsabili cu mult timp în urmă. Am mai "judecat" o dată cu inimă și plătesc și-acum. Așa că nu mai sunt dispus să dau de la mine. Mi-am făcut doar datoria, cu respectarea legii. În fotografie este ilustrată realitatea, la nivel național...", a transmis Ion Marin.

(w670)

Foto: Jurnalul de Buzău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel