Situație incredibilă la o termocentrală importantă!

Termocentrala Paroşeni, din Valea Jiului, a rămas fără serviciile de pază ale unei firme de profil, această activitate desfăşurându-se în prezent cu oameni proveniţi din cadrul personalului propriu, a declarat vineri, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Liber Sucursala Electrocentrale (SLSE) Paroşeni, Mihai Lorintz. 

Potrivit acestuia, firma de pază şi-a retras angajaţii din posturile stabilite pentru că serviciile sale nu au mai fost plătite.

Administraţia a fost nevoită să recurgă la o soluţie de avarie pentru că utilajele şi echipamentele din cadrul termocentralei sunt evaluate la sute de milioane de euro.

'Nu puteau fi lăsate la îndemâna hoţilor un grup energetic modernizat în valoare de 250 de milioane de euro. Apoi avem instalaţia de desulfurare, finalizată în proporţie de 96%, şi care a costat până acum circa 75 milioane euro. Fără pază, ne-ar fi furat cu totul', a declarat liderul sindical.

Acesta a menţionat că 35 de angajaţi au fost instruiţi şi au preluat serviciul de pază al termocentralei, prin decizie de schimbare a locului de muncă. În opinia preşedintelui de sindicat, soluţia găsită pentru moment nu poate înlocui însă prestaţia profesioniştilor, în condiţiile în care în anumite sectoare este nevoie ca agentul de pază să fie deţinătorul unui permis de port-armă.

Termocentrala Paroşeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 500 de angajaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel