Site-ul anunţul.ro, urmărit penal pentru proxenetism

Site-ul anunţul.ro este urmărit penal pentru proxenetism, după ce procurorii au stabilit că prin intermediul acestuia erau racolaţi "clienţi" de către mai multe persoane. În aceeași situație ar putea intra și tabloidele, care au secțiuni de "Matrimoniale", prin intermediul cărora mai multe persoane își caută "parteneri".

Conform unui comunicat de presă al parchetului, în 3 aprilie, procurorii au început urmărirea penală faţă de firma Anunţul Telefonic SRL pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de proxenetism.

În urma prezentării în faţa instanţei, judecătorii au stabilit ca firma Anunţul Telefonic SRL să nu mai aibă voie să desfăşoare activităţi de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea de proxenetism pe o perioadă de 60 de zile, respectiv interzicerea publicării anunţurilor online din cadrul subrubricii "Ea caută partener", aflată la rubrica Matrimoniale, pe site-ul www. anunţul.ro.

Potrivit procurorilor, între 24 mai 2013 şi 4 februarie, site-ul www.anuntul.ro, prin modul său de structurare, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane care au postat anunţurile. Prin această acceptare de promovare a serviciilor oferite, acest site le-a facilitat persoanelor care practică prostituţia racolarea de clienţi cu care acestea întreţineau raporturi sexuale contra cost.

CITEȘTE ȘI: Dosar de prostituție în showbiz. De la ce a început ancheta

"Obţinerea de beneficii în urma prostituţiei este susţinută şi de faptul că, în cadrul rubricii 'Matrimoniale' erau patru subsecţiuni: 'Ea caută partener', 'El caută parteneră', 'Saloane masaj erotic', 'Prieteni, Căsătorii', 'Diverse', astfel, se poate observa că subsecţiunea: 'Ea caută partener' a fost creată în mod distinct, fiind destinată unui alt scop decât cel pentru care un observator obiectiv ar crede că a fost înfiinţată rubrica 'Matrimoniale', întrucât, tot în cadrul acestei rubrici, a mai fost creată şi subrubrica 'Prietenii, Căsătorii' ", susţin anchetatorii.

Racolau clienții prin "Matrimoniale"

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate mai multe situaţii în care diferite persoane au înlesnit activităţile de prostituţie ale unor persoane de sex feminin, toate având ca liant site-ul www.anuntul.ro, în sensul că aceştia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunţuri la rubrica "Matrimoniale" - subsecţiunea "Ea caută partener" şi, astfel, erau racolaţi clienţii de la care, pentru serviciile oferite, obţineau foloase materiale pe care ulterior le împărţeau cu cei ce le-au înlesnit această activitate.

"În fapt, prin intermediul unor carduri de plăţi, persoanele cercetate în cauză, au achitat anunţurile care apăreau pe site, publicate la rubrica şi secţiunea menţionată mai sus, iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoţeau anunţurile, clienţii contactau persoanele de sex femeiesc şi obţineau, contra-cost, serviciile dorite, activitate susţinută şi înlesnită de către aceştia, astfel, urmărind şi obţinând foloase materiale semnificative pentru ei", precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Anunțuri în care diverse persoane își caută "parteneri" sunt prezente și în tabloide, chiar dacă nu într-o secțiune specială.

Reacția site-ului

Firma Anunţul Telefonic spune, într-un comunicat, că nu a dorit să discrimineze persoanele fizice sau companiile care voiau să îşi promoveze către public serviciile, afacerile sau intenţiile.

"Credinţa noastră în libertatea de expresie a individului, în particular, şi în libertatea editorială a presei libere, în general, ne-a făcut să nu impunem restricţii, limitări şi să nu discriminăm persoanele fizice sau întreprinderile care, prin intermediul vehiculului de comunicare operat de către Anunţul Telefonic, au dorit să îşi promoveze către public serviciile, afacerile sau intenţiile. De altfel, chiar şi prin raportare la acuzaţiile aduse societăţii Anunţul Telefonic, subliniem că activităţile noastre, inclusiv în legatură cu anunţurile publicate în rubrica 'Matrimoniale', nu diferă de cele ale altor publicaţii (print sau online)", se arată în comunicatul societăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel