Sistem alert pe telefon. Aplicație pentru risc major

Aplicație online - foto simbol
Aplicație online - foto simbol

 Aplicaţia pentru avertizarea populaţiei înaintea situaţiilor de risc major - "Sistem Alert" - va fi dezvoltată şi implementată de ANCOM, IGSU, STS, în colaborare cu operatorii de telefonie

"Premierul Mihai Tudose a cerut astăzi implementarea în cel mai scurt timp a unui sistem integrat de alertare a populaţiei în situaţii de risc major, prin mesaj de urgenţă transmis pe telefonul mobil. 'Sistem Alert' va fi dezvoltat şi implementat de ANCOM, IGSU, STS, în colaborare cu operatorii de telefonie. (...) 'Sistem Alert' va funcţiona prin transmiterea unor mesaje de alertă specifice transmise abonaţilor pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, după modelul celor deja existente şi funcţionale în alte state europene. Alertele vor fi emise în funcţie de situaţiile de urgenţă apărute la nivel regional - fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamităţi şi situaţii de risc", precizează Guvernul. 

Potrivit comunicatului, soluţiile tehnice vor fi stabilite în cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanţi şi experţi ai entităţilor menţionate, care va avea prima întâlnire luni, la ora 15,00. 

În paralel cu implementarea sistemului de alertă va fi demarată o campanie de informare publică şi pregătire a populaţiei pentru utilizarea acestui sistem, indică sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel