EXCLUSIV  Simțiți nevoia să dormiți pe mai multe perne? Dr. Carmen Gherghinescu (Sanador): Dacă aveţi aceste semne, adresaţi-vă medicului

Foto: freestocks.org - Pexels
Foto: freestocks.org - Pexels

Dr. Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog (Sanador), a spus care sunt semnele care apar în cazul bolilor cardiovasculare şi care ar trebui să ne facă să ne adresăm medicului.

"Semnalele uneori vin brusc şi neaşteptat. Acestea sunt durerea de piept sau angina pectorală. Acesta este un semnal care poate să fie începutul unui eveniment dramatic şi poate să apară chiar în momentul instalării unui infarct miocardic. Este acea durere descrisă ca apăsare de intensitate mare, durată prelungită, care provoacă o stare de anxietate foarte mare, care se transmite la umeri, se transmite în pumni, chiar în mandibulă, la nivelul arcadelor dentare.

Este unul dintre semnele de alarmă pe care populaţia, în general, îl recunoaşte, şi este rapid semnalat. Există însă şi alte semne de alarmă înşelătoare: o uşoară jenă în piept atunci când mergem puţin mai repede pe un teren înclinat, când urcăm mai repede etajele pe care, până de curând, le puteam urca fără să simţim nimic neplăcut. Sau scăderea capacităţii de efort, nu neapărat lipsa aerului ci şi oboseala care apare neaşteptat de repede. Faptul că respiraţia devine greoaie foarte repede la efort. Un alt semn este dacă pacienţii  sunt treziţi noaptea de durere în piept, din somn. Sau dacă simt nevoia să doarmă pe mai multe perne, e bine să se adreseze unui medic, să-i facă o evaluare clinică, poate şi o electrocardiogramă şi, în funcţie de ce depistează, poate şi alte explorări.

Acestea ar fi semnele de alarmă ale instalării unei boli", a explicat, în cadrul dezbaterii online ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, Carmen Gherghinescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel